Σύλληψη από συμμορία που επιτέθηκε σε αλλοδαπούς στα Καμίνια

 

 

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καμινίων-Νέου Φαλήρου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,  21χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για ληστεία, βαριές σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί όπλων. Αναζητούνται οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι.

Ειδικότερα, ομάδα επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο 21χρονος, απογευματινές ώρες της 8-2-2023 εισήλθαν σε οικία όπου διέμεναν 2 αλλοδαποί ηλικίας 41 και 21 ετών στα Καμίνια.

Αρχικά οι ανωτέρω, έχοντας στην κατοχή τους όπλο, μαχαίρια, ρόπαλα και σφυρί, τους επιτέθηκαν με τη χρήση αυτών, προκαλώντας τους βαριές σωματικές βλάβες.

Έπειτα τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Στη συνέχεια, οι δράστες κινήθηκαν πεζή με κατεύθυνση προς την Πλατεία των Καμινίων. Οι παθόντες τους ακολούθησαν με σκοπό να αποτρέψουν τη διαφυγή τους, όπου δέχθηκαν εκ νέου επίθεση με χρήση σωματικής βίας.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά συγκροτήθηκε ειδική ομάδα για την ταυτοποίηση, και σύλληψη των δραστών όπου μετά από αναζητήσεις εντόπισαν τον 21χρονο, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των εμπλεκομένων στη ληστρική επίθεση.

 

Στο σημείο της δεύτερης επίθεσης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα σφυρί.