Τα πιο σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θαύμασε ο Πειραιάς

 

 

 

Εκατοντάδες Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης είχαν την ευκαιρία να  απολαύσουν τα νέα εξηλεκτρισμένα  αυτοκίνητα,  στο event «MotorOne Electric Days»  που διοργανώθηκε εφέτος για  πρώτη φορά,   στην πλατεία Κοραή.

 

Στο πρωτότυπο αυτό event, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας 2024», οι λάτρεις των εν λόγω οχημάτων ενημερώθηκαν επίσης,  για  τις  καινοτόμες υπηρεσίες, που αναβαθμίζουν την εμπειρία της ηλεκτροκίνησης και αλλάζουν ριζικά τις μετακινήσεις.

Το event πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Περιφέρειας Αττικής.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης  Δημήτρης Καρύδης και ο Διευθυντής του MotorOne.gr Βαγγέλης Κιούσης, εγκαινίασαν  το  event «MotorOne Electric Days 2024».

Αμέσως μετά  o κ. Μώραλης μαζί με τον κ. Κιούση περιηγήθηκαν στην έκθεση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Με χαρά υποδεχθήκαμε στον Πειραιά τις Ημέρες Ηλεκτροκίνησης σε συνεργασία με το «Motor One», με τη συνδρομή των «Παραπολιτικών», μια δράση με εορταστικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο, η οποία συνέπεσε   με τον εορτασμό των Ημερών Θάλασσας 2024. Στον Δήμο Πειραιά, υιοθετώντας φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες, αποκομίζουμε πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο για τη βιωσιμότητα, αλλά και για την εξοικονόμηση πόρων. Είμαστε λοιπόν ικανοποιημένοι από τα βήματα που έχουν γίνει έως τώρα αλλά επειδή ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο, θα συνεχίσουμε αφενός να ενισχύουμε τον στόλο μας με ηλεκτροκίνητα οχήματα και αφετέρου να προσφέρουμε στους δημότες μας τις υποδομές και το κίνητρο, ώστε να επιλέγουν την  ηλεκτροκίνηση, η οποία έχει μπει στη ζωή μας και τα επόμενα χρόνια τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να αυξηθούν. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης».

Ο Διευθυντής του MotorOne.gr Βαγγέλης Κιούσης,  σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Τα MotorOne Electric Days είναι ένας νέος θεσμός, με στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.  Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εντάχθηκε στις Ημέρες Θάλασσας του Δήμου Πειραιά, του τόσο σημαντικού θεσμού, σε έναν δήμο, ο οποίος προωθεί την έννοια της βιώσιμης κινητικότητας, εντάσσοντας εξηλεκτρισμένα οχήματα στον στόλο των υπηρεσιών του και τοποθετώντας συνεχώς περισσότερους σταθμούς φόρτισης για την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και των επισκεπτών του Πειραιά».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν: οι Βουλευτές Β΄ Πειραιά Γιώργος  Βρεττάκος  και Δημήτρης  Μαρκόπουλος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο  Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδας Μανωλάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο Αντιδήμαρχος Χαρουτιούν Μαρκαριάν, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Βλαχάκος,  Αλεξάνδρα  –  Γερασιμούλα Τουμαζάτου   και Γιάννης Χατζηαλέξης, ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης, ο διευθυντής της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Θανάσης Φουσκίδης, στελέχη του Ομίλου «Παραπολιτικά» και εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής των Ημερών Θάλασσας, ο ειδικός σύμβουλος  του Δημάρχου Παναγιώτης Κυρίμης.