«Όχι την Ελλάδα φρούριο και την Ευρώπη φυλακή» για τους μετανάστες ,θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά

 

 

Εκδήλωση με θέμα «Όχι στην Ελλάδα φρούριο και στην Ευρώπη φυλακή» που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα Σωτήρη Αλεξόπουλου, διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αναφέρει σ΄ανακοίνωση της :

« Χωρίς δουλειά και ψωμί δεν μπορεί να στεριώσει η ειρήνη. Μα σήμερα ούτε δουλειά για όλους υπάρχει, ούτε είναι μπόλικο το ψωμί. Κι η ειρήνη έχει ανάγκη να πατήσει γερά στα πόδια της.
Οι άνθρωποι που ο πόλεμος δεν τους συμφέρει, γιατί δεν βρίσκονται στη θέση των οικονομικά ισχυρών, έχουν κάθε λόγο να αγωνιστούν μαζί ώστε να εξαφανίσουν την αδικία, την εκμετάλλευση, την καταπίεση.
Με τους πρόσφυγες και με τα παιδιά τους μας συνδέει μια βαθιά και διαρκής αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη είναι η αλληλοβοήθεια ανάμεσα σε αυτούς που παλεύουν μαζί για να καλυτερέψουνε τη ζωή τους, ειναι το χέρι που δίνουμε σε κάποιον για να σηκωθεί και να αντιπαλέψουμε μαζί τον κοινό εχθρό.
Με τους πρόσφυγες που ήρθαν κυνηγημένοι από τους άδικους πολέμους έχουμε το ίδιο συμφέρον. Απέναντι στον ίδιο εχθρό πρέπει να πολεμήσουμε κι έτσι να γίνουμε, μικροί και μεγάλοι, μαχήτριες και μαχητές της ειρήνης. Γιατί η αληθινή ειρήνη που ονειρευόμαστε, η ειρήνη που θα στεριώσει σε όλες τις πατρίδες του κόσμου πάνω στο θρίαμβο της δικαιοσύνης και στη συντριβή της εκμετάλλευσης έχει ανάγκη από μαχητές για να κερδηθεί και από φύλακες για να διατηρηθεί»..
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι:
Κώστας Αρβανίτης Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/The Left Μέλος της Επιτροπής LIBE
Γιώργος Ψυχογιός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής ,
Ζαχαρούλα Τσιριγώτη Αντιστράτηγος Ε.Α Επίτιμη Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών
Μανώλης Σαρρής Συντονιστής Τμήματος Προσφυγικού-Μεταναστευτικού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ