1100 οργανικά κενά Νηπιαγωγών στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση , καταγγέλλει η Κασιμάτη

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη, έφερε στη Βουλή το ζήτημα της ανάγκης άμεσης σύστασης 1100 οργανικών θέσεων ΠΕ60 Νηπιαγωγών, όπως αναδείχθηκε από επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, την οποίαν η Βουλευτής κατέθεσε ως Κοινοβουλευτική Αναφορά προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναδεικνύοντας τις μεθοδεύσεις εις βάρος των αναπληρωτών νηπιαγωγών που καλύπτουν 1100 οργανικά κενά στελεχώνοντας τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στην καθολική εφαρμογή της, αφού για το Υπουργείο Παιδείας είναι αφανείς ενόψει των φετινών μόνιμων διορισμών.
Η Νίνα Κασιμάτη καλεί τη Νίκη Κεραμέως να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση των εν λόγω οργανικών θέσεων πριν την ολοκλήρωση των φετινών διορισμών, προκειμένου να μην εξαιρεθούν-αδικηθούν οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών αναφέρει στην επιστολή της, πως ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει την κατανομή για τους φετινούς διορισμούς τόσο στη Γενική, όσο και στην Ειδική αγωγή.
Τα επίσημα οργανικά κενά που έχουν απομείνει είναι 821 (από συνταξιοδοτήσεις). Σε αυτό τον αριθμό θα προστεθούν τόσο τα κενά που προκύπτουν από τον υπολογισμό των
καταργήσεων/ συγχωνεύσεων/αναβαθμίσεων των σχολικών μονάδων, όσο και τα κενά των μετατάξεων για τον τελικό αριθμό των οργανικών κενών, καθώς το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων είναι ο επίσημος φορέας ανακοίνωσης αυτών.
Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να μένουν εντέχνως στην αφάνεια 1100 οργανικά κενά, τα οποία έχουν προκύψει από την πλήρη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.
Όπως αναφέρει η Ένωση, την περσινή χρονιά στους 10500 διορισμούς εγκρίθηκαν 1500 θέσεις στον κλάδο ΠΕ60 Νηπιαγωγών, χωρίς το Υπουργείο να προβεί σε σύσταση καμίας οργανικής θέσης. Φέτος, στους 8500 ακούγεται πως αναμένεται να εγκριθούν από 632 ως 750. Δηλαδή, ακόμα λιγότερα από τα επίσημα οργανικά κενά και φυσικά χωρίς κανένα πλάνο για σύσταση οργανικών θέσεων και έγκριση αυτών για τους διορισμούς.
Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, λαμβάνοντας υπόψη την αγωνία χιλιάδων συναδέρφων τους που καλύπτουν σταθερές ανάγκες στα νηπιαγωγεία της χώρας και την ποιοτική αναβάθμιση της προσχολικής εκπαίδευσης, διεκδικεί άμεση σύσταση 1100 οργανικών θέσεων ΠΕ60 Νηπιαγωγών πριν την ολοκλήρωση των φετινών διορισμών και 2000 διορισμούς στη Γενική Αγωγή.