Σε σπίτι χωρίς αυλή στεγάζει « παιδικό σταθμό» ο Δήμος Κορυδαλλού

IMG_6905-001-Custom

Χωρίς καν αυλή είναι το οίκημα στο οποίο επί χρόνια ο Δήμος Κορυδαλλού , στεγάζει τον 5ο    παιδικό σταθμό του , ένα « σχολείο» , όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος ο Δήμαρχος ,Σταύρος Κασιμάτης , θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία που έχει να ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις …παιδαγωγικές ανάγκες και προυποθέσεις .
Η Δημοτική Αρχή Κορυδαλλού όλα αυτά τα χρόνια δεν φρόντισε ν ΄αναζητήσει καταλληλότερο κτίριο , με αποτέλεσμα εκατοντάδες νήπια στα πρώτη βήματα της κοινωνικοποίησής του , να  βιώνουν αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες .
Τώρα , αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο  να τον καταργήσει , όχι γιατί δεν διαθέτει το στοιχειώδες , αυλή , για να μπορούν τα παιδιά να παίξουν και να « αναπνεύσουν» αλλά λόγω έλλειψης προσωπικού .
Η  πρόθεση αυτή της Δημοτικής Αρχής Κασιμάτη, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των γονέων  των παιδιών που  φιλοξενούνται στον 5ο παιδικό σταθμό , οι οποίοι όμως , όπως και το «λαλίστατο» και « διεκδικητικό» σ΄άλλες περιπτώσεις Σωματείο Εργαζομένων , ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν , για το κτίριο .
Γονείς , έδωσαν  μάλιστα , το παρών σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, εκφράζοντας την κατηγορηματική τους αντίθεση στο ενδεχόμενο κλεισίματος του παιδικού σταθμού. «Οποιαδήποτε ενέργεια για κλείσιμο του παιδικού σταθμού θα μας βρει απέναντι» δήλωσαν και κατέθεσαν σχετικό ψήφισμα με τις υπογραφές του συνόλου των γονιών.