Απάνθρωπη η συνδιοίκηση Χουρσαλά – Δημόπουλου . Απλήρωτοι πάλι οι  καθηγητές παρά τις « υποσχέσεις»

 

Στην πιο αντεργατική και ανάλγητη  Δημοτική Αρχή πανελλαδικά , αναδεικνύεται η  συνδιοίκηση Χουρσαλά –Δημόπουλου ,  οδηγώντας στην απόγνωση δεκάδες εργαζόμενους,  αδιαφορώντας για τις τραγικές στιγμές  που βιώνουν οι ίδιοι και  οι οικογένειες τους

Αθετώντας τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί στην  τελευταία συνεδρίαση του Αθλητικού- Πολιτιστικού Οργανισμού  του δήμου αλλά και όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , όχι μόνο δεν  πλήρωσε τους δεκάδες  καθηγητές των πολιτιστικών τμημάτων αλλά και ουσιαστικά αρνείται να το πράξει , όπως καταγγέλλεται .

Από τον Μάρτιο μέχρι τώρα,  οι καθηγητές ,πληρώθηκαν συνολικά  με λίγες δεκάδες ευρώ έκαστος  και μάλιστα μετά …το ΠΑΣΧΑ !

Τόσο  η Δημοτική Αρχή όσο και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού , Γιάννης Πάχος , αρνιόντουσαν  πεισματικά να εφαρμόσουν όλη αυτή την περίδο όσα προβλέπει για την πληρωμή τους η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), για τους ωρομισθίους  στους ΟΤΑ και αλλού , λέγοντας ότι δεν αφορά τους συγκεκριμένους.

Μετά από τις εντονότατες αντιδράσεις τους  καθώς και  παρατάξεων της αντιπολίτευσης , παραδέχθηκαν  ότι  δεν είχε υπολογιστεί η αμοιβή τους , σύμφωνα μ΄ όσα προβλέπει η ΠΝΠ.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού –Πολιτιστικού Οργανισμού , με δάκρυα στα μάτια –κυριολεκτικά – εργαζόμενοι εξιστορούσαν την απάνθρωπη τραγωδία που βιώνουν , έχοντας πληρωθεί μόνο  70 , 80 ή 100 ευρώ έκαστος για όλους αυτούς του μήνες .

Τελικά και έχοντας εξαντλήσει κάθε πρόσχημα που έθεταν όλο το προηγούμενο διάστημα, αποδέχθηκαν , να πληρωθούν οι καθηγητές,  όπως προβλέπει ο νόμος .

Στη δε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , ο ίδιος ο δήμαρχος , Νίκος Χουρσαλάς , κάνοντας « κωλοτούμπα» σε σχέση μ΄ όσα υποστήριζε μέχρι τότε , επιχείρησε να  μετακυλήσει τις ευθύνες σε υπηρεσιακούς παράγοντας του Οργανισμού ,  απαντώντας στο ερώτημα « ποιος ευθύνεται» που του υπέβαλε ο επικεφαλής της πάραταξης « Μαζί για τον Κορυδαλλό», Νίκος Κατσούλης.

Ο κ. Κατσούλης  και η παράταξη του , στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των καθηγητών και ο ίδιος παρέστη και στην επίμαχη συνεδρίαση του Οργανισμού , όπου και τοποθετήθηκε , απαιτώντας την άμεση εφαρμογή του νόμοι για τη μισθοδοσία τους.

Στη συνεδρίαση του Οργανισμού παρέστη και αντιπροσωπεία του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου , όπου κατήγγειλε την στάση της ηγεσίας του  Δήμου .

Δριμύτατη κριτική στον πρόεδρο του Οργανισμού , Γιάννη Πάχο και στη Δημοτική Αρχή άσκησε επίσης ο εκπρόσωπος της « Λαικής Συσκείρωσης»,  απαιτώντας κι εκείνος  να τους καταβληθούν άμεσα  όσα τους οφείλονται .

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε επίσης η παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου , Μιχάλη Λώνα . Ο κ. Λώνας , που ήταν μέχρι το Σεπτέμβρη , πρόεδρος του Οργανισμού για πολλά χρόνια , καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στον  τωρινό πρόεδρο κ. Πάχο, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε άλλοτε έχει συμβεί κάτι τέτοιο στο δήμο Κορυδαλλού .