Αυτός είναι μάρτυρας  !

 

 

Στα δικαστικά χρονικά , όχι μόνο της Ελλάδας , αλλά …παγκοσμίως  για τον αλτρουισμό του θα καταγραφεί η παρουσία  σε δίκη ,  του στενότατου συνεργάτη του  δημάρχου Κορυδαλλού , Σταύρου Κασιμάτη και εντεταλμένου δημοτικού  συμβούλου  σε θέματα περιβάλλοντος , Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

Σ΄αυτή τη δίκη λοιπόν , ο κ.Γουρδομιχάλης , κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του  εκδότη  τοπικής  εφημερίδας , κ. Δίπλα . Εναντίον του , είχε καταθέσει αγωγή ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για Όλους», Γιώργος Δημόπουλος  για δημοσίευμα , το οποίο κατήγγειλε ως ψευδές και συκοφαντικό.

Σ΄αυτή τη δίκη λοιπόν ,  όταν ρωτήθηκε από τον δικηγόρο του κ. Δημόπουλου , αν γνωρίζει τον εκδότη , στη δίκη του οποίου ήταν ο μάρτυρας υπεράσπισης του , τι λέτε ότι απάντησε ο κ.Γουρδομιχάλης; Ότι τον γνωρίζει ; Μη βιαστείτε να απαντήσετε γιατί… θα χάσετε .

Είπε λοιπόν ο κ. Γουρδομιχάλης  καταθέτοντας ενόρκως ότι δεν τον γνωρίζει , ουδέποτε έχει συναντηθεί μαζί του , ούτε καν τηλεφωνικά έχει μιλήσει ποτέ μαζί του.

Ναι καλά διαβάσατε . Κατηγορηματικά  δήλωσε δεν τον  γνωρίζω , δεν  έχω συναντηθεί μαζί του , δεν τον  ξέρω φυσιογνωμικά ποιος είναι , ούτε  έχω μιλήσει τηλεφωνικά μαζί του.

Τώρα εσείς οι κακοπροαίρετοι  θα αναρωτηθείτε «λογικά» κατά την άποψη σας :

Μα καλά , αφού δεν τον  ξέρει  εξ΄όψεως , ούτε τηλεφωνικά έχει μιλήσει μαζί του , τότε πως ο άλλος τον επέλεξε , τον εμπιστεύτηκε και τον όρισε να καταθέσει ως  μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης του ενώπιον της  δικαστικής έδρας ,  στη δίκη  όπου ήταν κατηγορούμενος ;

Και επειδή είστε πολύ  κακοπροαίρετοι , μπορεί πάλι …παράλογα να αναρωτηθείτε: Και ο κ. Γουρδομιχάλης , το κορυφαίο στέλεχος του κ. Κασιμάτη , πως πήγε; Πως έμαθε ότι γινόταν δίκη;  Έχει μήπως  κάποιο « θείο χάρισμα»; Ποιος τον ειδοποίησε ; Προσφέρθηκε από μόνος του και με ποιον μίλησε και συμφωνήθηκε να καταθέσει ;Και πως πήγε μάρτυρας υπεράσπισης σε κάποιον παντελώς άγνωστο του ,  με τον οποίο μέχρι την ημέρα της κατάθεσης του δεν είχαν ,  όπως είπε, ούτε τηλεφωνική συνομιλία ;

Είναι δυνατόν θα  συνεχίζετε  να αναρωτιέστε  …παράλογα , κάποιος που δεν τον ξέρεις προσωπικά να προσφέρεται για οποιονδήποτε λόγο να προσέλθει στο δικαστήριο ( στο οποίο εσύ ΔΕΝ θα παραστείς)  να σε υπερασπιστεί; Και να μην ζητήσεις  έστω εσύ ο κατηγορούμενος ( αφού δεν κάνει εκείνος την κίνηση)   να τον συναντήσεις πιο πριν για να γνωριστείτε; Έστω από περιέργεια ; Ούτε καν να τηλεφωνήσεις να τους πει ένα ξερό ευχαριστώ βρε αδελφέ,  γι αυτή την προθυμία , τον αλτρουισμό του ; Ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές  που η συντριπτική πλειοψηφία δεν δίνει ” δεκάρα” για τον συνάνθρωπό τους;
Και το κυριότερο, ( εσείς πάντα οι κακοπροαίρετοι ) θα πείτε : Είναι δυνατόν να μην συνεννοηθείς  απευθείας εσύ ο κατηγορούμενος με τον μάρτυρα σου για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ; Όταν μάλιστα ξέρεις ότι από εκείνα που θα πει , θα καθορισθεί εν πολλοίς η ετυμηγορία του δικαστηρίου , αν είσαι  ένοχος ή αθώος ; Να μην έχεις πριν τη δίκη μια κοινή συνάντηση με τη δικηγόρο  για να επεξεργαστείτε από κοινού τα στοιχεία της δίκης και να χαράξετε την υπερασπιστική γραμμή; Αυτό δηλαδή που συμβαίνει και για την πιο ανώδυνη δικαστική υπόθεση; Και εσύ ο κατηγορούμενο εντάξει μπορεί , ας πούμε, να μην  το σκέφτηκες αυτό. Είναι δυνατόν η δικηγόρος σου να μη ζητήσει να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση ; Εκτός κι αν ζητήθηκε και  για κάποιον λόγο( τον οποίο θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε) …δεν έγινε .

Α, και κάτι τελευταίο, που μπορεί να σας βοηθήσει στα ερωτήματα ή τα συμπεράσματα σας  : Ο κ. Γουρδομιχάλης , δεν ήταν η πρώτη φορά που παρέστη σ΄αυτή τη δίκη . Ήταν πάλι παρών , ως μάρτυρας υπεράσπισης , όταν είχε πρωτοεισαχθεί προ μηνών αλλά αναβλήθηκε.   Από τα λεγόμενα λοιπόν του κ. Γουρδομιχάλη , προφανώς  ούτε τότε ο  κατηγορούμενος   του τηλεφώνησε όχι να τον συναντήσει αλλά απλά έστω να τον ευχαριστήσει για την παρουσία και την ταλαιπωρία που υπέστη. Κάτι που  δεν είναι καθόλου ευγενικό.

Πάντως μπράβο στον κ. Γουρδομιχάλη. Παρότι ουδέποτε του τηλεφώνησε ο  κατηγορούμενος να τον ευχαριστήσει για την προθυμία του , εκείνος προσήλθε και τη δεύτερη φορά και τον υποστήριξε .

Τώρα , αν με αυτά που είπε στο δικαστήριο βοήθησε τον κατηγορούμενο ή όχι , σύντομα θα το διαπιστώσει ο ενδιαφερόμενος  . Όπως και αν έπραξε σωστά ή όχι  να εμπιστευτεί έναν παντελώς …άγνωστό του !