Κλείνουν 20 τμήματα σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ του Πειραιά. Τι κάνουν οι Δήμοι ;

epal korydallou

         Την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αττικής, που  αποφάσισε το κλείσιμο είκοσι περίπου τμημάτων από ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ του Πειραιά , καταγγέλλει  η ΕΛΜΕ Πειραιά .

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ ,  η απόφαση να μην εγκριθούν δεκάδες τμήματα αποτελεί αθέτηση ακόμα και της δέσμευσης του ίδιου του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ότι δε θα έκλεινε πάνω από δύο τμήματα στον Πειραιά».

Επίσης , τονίζει ότι η ίδια απόφαση προβλέπει μετακίνηση μαθητών στον Πειραιά από τον Ταύρο και την Ηλιούπολη και μετακίνηση άλλων μαθητών από τον Πειραιά στο κέντρο της Αθήνας!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά  απαιτεί ν’ ανακληθεί άμεσα η απόφαση της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Αττικής. Να μην κλείσει κανένα τμήμα. «Να παραμείνουν οι μαθητές και οι συνάδελφοι στα σχολεία τους.

Η ΕΛΜΕ  υπογραμμίζει ότι , η  απόφαση αυτή οδηγεί:

1)      Σε μαρασμό δύο σχολεία (το 6ο ΕΠΑΛ Πειραιά και το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Δραπετσώνας) στα οποία κλείνουν δεκαέξι τμήματα.

2)      Στην εγκατάλειψη τμήματος μαθητών από την εκπαίδευση, καθώς σημαντικό τμήμα μαθητών των καταργημένων τμημάτων δεν πρόκειται να συνεχίσει σε άλλο σχολείο.

3)      Στην παραγωγή νέων υπεραριθμιών συναδέλφων, αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιέσεις και την εργασιακή ανασφάλεια.