Αντίθετοι στην παραχώρηση θέσεων στάθμευσης  στη Σχολή “Saint Paul”  οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων  

Η Ένωση  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά συντάσσεται με το μέρος των κατοίκων απορρίπτοντας το αίτημα της Ελληνογαλλικής σχολής Πειραιά  “Saint Paul” για παραχώρηση θέσεων στάθμευσης  και αγωνίζεται για την ασφάλεια όλων των μαθητών της περιοχής.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά είχε ζητήσει τη στήριξη της Ένωσης προκειμένου να μην καταργηθούν και άλλες θέσεις στάθμευσης εις βάρος των κατοίκων.

Η Α’Δημοτική Κοινότητα Πειραιά στις 29/6/2022 καταψήφισε ομόφωνα το αίτημα του «Saint Paul» και στη συνέχεια η σχολή ζήτησε ακύρωση αυτής της ομόφωνης απόφασης (!).Στη σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Θεωρούμε υποχρέωσή μας να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο αίτημα της εν λόγω σχολής και την συμφωνία μας με την υπ’αριθμόν 16 από 2906-2022 Απόφαση της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά.

Το συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο διαθέτει χώρους στάθμευσης των οχημάτων του και στο νέο κτίριο και στο παλιό ενώ ήδη με την υπ’αριθμόν 147/24-02-2014 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά έχει ήδη παραχωρηθεί μία θέση στάθμευσης μόνο για στάση κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του σχολείου για την εξυπηρέτηση των αναγκών επιβίβασης και αποβίβασης των μαθητών.

Ως γονείς και Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Α’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά θέλουμε και διεκδικούμε την ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο για όλους τους μαθητές και η πολιτεία οφείλει να την διευκολύνει με κάθε δυνατό τρόπο, όπως ειδική σήμανση, διαβάσεις, φανάρια, τροχαία επιτόπου τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών. Αυτό απαιτούμε σε κάθε σχολείο, πολύ περισσότερο στα σχολεία του πυκνοκατοικημένου Πειραιά.Η διασφάλιση της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών μας είναι ύψιστη προτεραιότητα για όλους μας και ζητάμε από την πολιτεία να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει το αυτονόητο, την ασφαλή πρόσβαση όλων των μαθητών και μαθητριών στο σχολείο τους».

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά ευχαριστεί θερμά την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά για τη στήριξή της και δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της προκειμένου να μην στερηθούν πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής τον δημόσιο χώρο.

Ταυτόχρονα, διαβεβαιώνει ότι είναι πρόθυμη να συναινέσει σε οποιαδήποτε σχετική αναγκαία και θεμιτή ρύθμιση, εφόσον αυτή εμπίπτει σε ένα ευρύτερο και απολύτως δημοκρατικό πλαίσιο φροντίδας και προστασίας όλων όμως των μαθητών του Πειραιά. Στόχος της Πρωτοβουλίας είναι η διασφάλιση μιας ποιοτικής και δημοκρατικής διαβίωσης στον Πειραιά για όλους τους κατοίκους”.