Ζήτησε από τον ΕΦΕΤ απλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης προσωπικού

benetos1Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Γεώργιος Μπενέτος, συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας που είχαν  οι Πρόεδροι των Επαγγελματικών & Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Αθήνας & Πειραιά, αντίστοιχα, με τον Πρόεδρο του Ε.Φ.Ε.Τ. κ. Ιωάννη Τσιάλτα.
Θέμα συζήτησης ήταν η  τροποποίηση των όρων και προϋποθέσεων, για την εκπόνηση και έγκριση προγραμμάτων υποχρεωτικής κατάρτισης του προσωπικού των επιχειρήσεων, αρμοδιότητας του Ε.Φ.Ε.Τ.
Κατά την εν λόγω συνάντηση, στην οποία παρίσταντο ο Αντιπρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ. και αρμόδιοι για το θέμα παράγοντες των ως άνω φορέων, καθώς και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Πειραιά, έγινε κατανοητή από τον επικεφαλής του Ε.Φ.Ε.Τ., η πρόταση των Προέδρων των Επιμελητηρίων για απλοποίηση των διαδικασιών υλοποίησης των προαναφερθέντων προγραμμάτων και υιοθέτηση της εξ αποστάσεως κατάρτισης, με διασφάλιση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας.
Τέλος δεσμεύθηκε να πάρει άμεσα τις ανάλογες πρωτοβουλίες, εισηγούμενος την θεσμοθέτηση των αναγκαίων ρυθμίσεων, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων.