Σε συνέντευξή του στο κανάλι ένα του Πειραιά , ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης σχολιάζοντας την επικαιρότητα ανέφερε για το θέμα της ναυπηγοεπισκευής και την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Όπως είπε , αυτά που έφερε η κυβέρνηση σαν ρυθμίσεις για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, “ δεν εξυπηρετούν τον τομέα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Δραστηριότητας αλλά εξυπηρετούν διαπλεκόμενα συμφέροντα. Δεν δίνει λύση στα μεγάλα προβλήματα της επαναφοράς των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά αλλά και αργότερα της Ελευσίνας του Περάματος στην δραστηριότητα εκείνη που θα μπορούν να ενισχύσουν τον τομέα αυτό και την εργασία, αλλά ούτε και λύση στα ζητήματα των εργαζομένων στον Σκαραμαγκά, αντίθετα δημιουργεί προβλήματα περαιτέρω αποδυνάμωσης των ναυπηγείων με την διάθεση χώρου των ναυπηγείων σε άλλου είδους δραστηριότητες.
Η εξυπηρέτηση συμφερόντων, όπως καταγγέλουν φορείς επιχειρηματικότητας του Πειραιά, με διάταξη του νομοσχεδίου αφού η κυβέρνηση δίνει δυνατότητα σε επιχείρηση, να κάνει απαλλοτρίωση σε γειτονική έκταση άλλης επιχείρησης! Αυτό είναι πρωτοφανές και θυμίζει Σοβιετικό μοντέλο οικονομίας.
Για το θέμα των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και το πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής από τις αρχές Αυγούστου ο Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε ότι “η κυβέρνηση λέει μόνο ψέματα καθώς από τον Αύγουστο του 2021 είχαν επισημανθεί τα προβλήματα της ακρίβειας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης έλεγαν ότι δεν υπάρχει καμιά ακρίβεια. Όταν πριν από μερικούς μήνες τόλμησε να πει δημοσιογράφος ότι υπάρχει θέμα με την ακρίβεια, ο υπουργός Ανάπτυξης του έβαλε τις φωνές. Δεν συμφωνούσαν ότι υπάρχει ακρίβεια! Αλλά ακόμη και τώρα τα μέτρα που παίρνουν, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, είναι ασπιρίνες σε μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Οι πολίτες καταλογίζουν τις ευθύνες στην κυβέρνηση για το πώς λειτουργεί η αγορά και για το τι μέτρα παίρνει”.
Στην συνέχεια σχολιάζοντας τα σενάρια που ακούγονται για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αλλά και το γεγονός ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στην ΝΔ υποστήριξε την άποψη ότι αφού έτσι είναι τα πράγματα να προχωρήσουν άμεσα σε εκλογές.
Οι πραγματικές δημοσκοπήσεις είναι στον δρόμο όπου και διαπιστώνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση μπορεί να λέει τώρα για εκλογές όμως θα κοιτάξει να τις πάει όμως όσο μπορεί πιο πίσω για να αξιοποιήσει τέτοιου είδους νομοθετήματα όπως αυτό για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ή ευρωπαϊκά κονδύλια ή άλλες καταστάσεις που δεν τιμούν τον πολιτικό βίο της χώρας και να αξιοποιήσει την εξουσία της μέχρι τελευταία στιγμή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά άμεσα τις εκλογές για να σταματήσει η καταστροφή από αυτή την κυβέρνηση σε επίπεδο κοινωνίας-οικονομίας και να έρθει μια άλλη κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο. Είναι λογικό τα κόμματα του προοδευτικού τόξου να μην συζητάνε αυτή την στιγμή για συνεργασίες, όμως αν μετά τις εκλογές το αποτέλεσμα ευνοεί την δημιουργία συμμαχικής- προοδευτικής όχι συντηρητικής η κεντροδεξιάς κυβέρνησης, θα συντρέξουν όλοι όσοι μπορούν για να γίνει αυτή η κυβέρνηση. Διότι αν οποιοδήποτε κόμμα, αναλάβει την ευθύνη ενώ μπορεί να γίνει κυβέρνηση να πάει την χώρα ξανά σε εκλογές με πιθανότητα να έχουμε μια κυβέρνηση ΝΔ, ποιος θα αναλάβει αυτό το πολιτικό βάρος για να κάνει κάτι τέτοιο;
Κλείνοντας, ο Τρύφων Αλεξιάδης στην άποψη που εκφράστηκε από ακροατή της εκπομπής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπερφορολόγησε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είπε τα εξής:
Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων είχε ελάφρυνση και φορολογική και ασφαλιστική επι ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την επιβάρυνση που είχε την περίοδο 2010-2014. Ας θυμηθούμε ποια κυβέρνηση τον έβαλε στα μνημόνια, περιέκοψε συντάξεις και τον οδήγησε σε αυτή την κατάσταση και ποια κυβέρνηση έβγαλε την χώρα από μνημόνια, ρύθμισε το χρέος, άφησε 37 δις αποθεματικό. Τώρα το αν έπρεπε να αφήσουμε 7, 17, 27 δις είναι άλλη συζήτηση. Αλλά να θυμηθούμε τι έκαναν οι προηγούμενοι και το τι κάναμε εμείς”.





