Τρ. Αλεξιάδης : Να σταματήσει το περιβαλλοντικό και αρχαιολογικό έγκλημα στην ιστορική Κυνόσουρα

 

 

 

Στο σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων Σαλαμίνας με θέμα «Πως ο ιστορικός τόπος … έγινε κρανίου τόπος», στην κατάμεστη αίθουσα Μπόγρη του Δημαρχείου Σς, ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του για την πολυπληθή παρουσία του κοινού, ενώ παράλληλα έψεξε τους απόντες τονίζοντας «στις μεγάλες μάχες, από την εποχή της Ναυμαχίας μέχρι τον αντιδικτατορικό αγώνα, υπήρξαν παρόντες και απόντες. Ελπίζω η απουσία κάποιων να οφείλεται σε άλλους λόγους και να μην είναι αποτέλεσμα άρνησης της σύγκρουσης με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, για να προστατεύσουμε τη μνήμη, την ιστορία και όσα κληρονομήσαμε».

«Έχω συνυπογράψει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, έχω συνυπογράψει την ερώτηση 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το θέμα και θα συνεχίσω να συμπαραστέκομαι ως μέλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στους αγώνες σας που είναι μέρος από τις αρχές και τις αξίες μας».

«Κάτοικοι της Σαλαμίνας έχετε μπροστά σας δυο μεγάλες ευκαιρίες, τις εθνικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα σας πλησιάσουν πολλοί και θα ζητήσουν την ψήφο σας. Ρωτήστε τον καθένα από αυτούς τι έκανε όταν είχε θέση ευθύνης ή όταν ήταν απλός πολίτης για το συγκεκριμένο θέμα. Πρέπει να πιέσετε για να υπάρξουν δεσμεύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευτεί με την ερώτηση των 43 βουλευτών του στο εθνικό κοινοβούλιο, έχει δεσμευτεί αντίστοιχα και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιου είδους δραστηριότητα σε Αρχαιολογική Ζώνη Α’».

Ο Τρ. Αλεξιάδης απάντησε και στο πλαστό ερώτημα «τι θα γίνει με την ανάπτυξη;»  με τα παρακάτω λόγια:

«Χωρίς να κλείνουμε τα μάτια σε υπαρκτά προβλήματα, λέμε πως τέτοιου είδους “ανάπτυξη” δεν ωφελεί το νησί. Υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο που μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα για την ανάπτυξη της Σαλαμίνας».

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε τη συμπαράστασή του και την ενεργή συμμετοχή του στις πρωτοβουλίες και τους αγώνες των ενεργών πολιτών της Σαλαμίνας και τους κάλεσε «ως εγγύηση για τη νίκη, να ενδυναμώσετε τους αγώνες σας. Το χρωστάτε στη Σαλαμίνα, στα παιδιά σας και στις επόμενες γενιές. Καλούς αγώνες !».

 

Δείτε το video: