Την «επιστροφή» του ΠΑΣΟΚ και τη ραγδαία δημοσκοπική του άνοδο από τότε που εξελέγη , νέος πρόεδρος του , ο Νίκος Ανδρουλάκης , το Δεκέμβριο, πιστοποίησε η περιοδεία που πραγματοποίησε ο ίδιος , το Σάββατο που μας πέρασε , στο μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο του Κορυδαλλού , την Ταξιαρχών.
Η υποδοχή που έτυχε από τους καταστηματάρχες αλλά και τους άλλους πολίτες , θύμιζε εποχές που ο Κορυδαλλός και γενικότερα η Β΄Πειραιά , θεωρούνταν από τα « πράσινα κάστρα» του ΠΑΣΟΚ , λόγω των πολύ υψηλών εκλογικών ποσοστών που κατέγραφε.
Ο κ. Ανδρουλάκης ,που πάντα τον διακρίνει , αμεσότητα στις επαφές , ένα από τα προτερήματα του , έμπαινε μόνος του σε κάθε μαγαζί , όπου συνομιλούσε με τους ιδιοκτήτες , τους εργαζομένους και τους πελάτες σ΄αυτό. Το ίδιο έπραττε με τους πολίτες που συναντούσε περιδιαβαίνοντας την Ταξιαρχών κατά τη διάρκεια της περιοδείας αλλά και με τους εκατοντάδες που κάθονταν στις καφετέριες της πλατείας Ελευθερίας ,όπου χαιρέτισε και συνομίλησε μ΄όλους.
Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , απαντούσε σ΄όλες τις ερωτήσεις που του έκαναν είτε αφορούσαν πολιτικά θέματα , τη ρωσική εισβολή , το ρόλο τους στο Ευρωκοινοβούλιο ,είτε , κυρίως από …σύντεκνους, την αγαπημένη τους Κρήτη .
Ο κ. Ανδρουλάκης , είναι αξιοσημείωτο , πως επισκέφθηκε τον Κορυδαλλό , για δεύτερη φορά ,μέσα σε τρεις μήνες . Ήταν Νοέμβριος του 2021 , που μίλησε μια μαζικότατη συγκέντρωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , στο Δημαρχείο , όπου παρουσίασε το όραμα του αλλά και την πολιτική πλατφόρμα που θα ακολουθούσε αν εκλεγόταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , όπως κι έγινε.
Επίσης από εκείνα που έχουν ιδιαίτερη σημασία να υπογραμμισθούν από την περιοδεία του κ. Ανδρουλάκη ήταν και τα εξής :
Πρώτον , η μεγάλη συμμετοχή , περισσότερα από 70 στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ , που τον συνόδευαν , όταν ακόμη και στις εκλογές του 2019 στις περιοδείες, τα άτομα που συμμετείχαν δεν υπερέβαιναν τα δέκα , μαζί με τους υποψηφίους.
Δεύτερον και εξίσου σημαντικό , η συμμετοχή στην περιοδεία ατόμων που είτε είχαν πρωταγωνιστήσει στη διάσπαση του, στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 είτε τον πολεμήσει με σφοδρότητα στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του, στη θέση του προέδρου.
Η τόσο σημαντικής σημασίας αυτή ενότητα , πιστώνεται αποκλειστικά στον κ. Ανδρουλάκη . Ο οποίος , αμέσως από την εκλογή του και μετά κατέδειξε έμπρακτα , ότι είναι ο πρόεδρος ΟΛΩΝ όσων συμμετέχουν στο ΠΑΣΟΚ.Το έμπρακτο αυτό μήνυμα του,η περιοδεία απέδειξε ότι έχει περάσει και στα τοπικά στελέχη .













