Άγριος ξυλοδαρμός δικηγόρου στη Νίκαια

Μια πρωτοφανή βαρύτατη επίθεση δέχθηκε βραδινές ώρες έξω από το δικηγορικό του γραφείο στη Νίκαια, ο δικηγόρος Κ. Σ.

Σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και με βάση τα έγγραφα της ιατροδικαστικής έκθεσης, ο δικηγόρος τη στιγμή που αποχωρούσε από το γραφείο του, δέχθηκε αναίτια και απρόκλητα επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι φορούσαν κράνη μοτοσυκλέτας και οι οποίοι με πρωτοφανή βιαιότητα του κατάφεραν χτυπήματα, με τα χέρια και τα πόδια σε όλο του το σώμα, ακόμα και στο κεφάλι, προκαλώντας του ιδιαίτερα επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Κατά τη διάρκεια δε του ξυλοδαρμού, οι δράστες μεταξύ των ύβρεων, τον απείλησαν για τη δικηγορική του δραστηριότητα.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονική αυτή επίθεση σε βάρος του συναδέλφου και ζητά την άμεση ανακάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των φυσικών, αλλά και των τυχόν ηθικών αυτουργών της.

“Το αποτρόπαιο αυτό συμβάν συνιστά, πέραν της εγκληματικής του διάστασης, και ευθεία παρεμπόδιση δικηγόρου στην άσκηση των καθηκόντων του, καθώς και ευθεία παραβίαση του «Κώδικα περί Δικηγόρων», η δε Πολιτεία και τα αρμόδια όργανα οφείλουν να τιμωρούν κάθε έκνομη συμπεριφορά, πολύ περισσότερο αυτές που έχουν για στόχο την φίμωση των δικηγόρων και την παρεμπόδισή τους από την εκτέλεση του λειτουργήματός τους κατά την απονομή της δικαιοσύνης. Ο σεβασμός στον θεσμικό ρόλο του δικηγόρου, η αξιοπρέπειά μας και η προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των δικηγόρων ώστε να ασκούν ελεύθερα και ανεπηρέαστα τα καθήκοντά τους, αποτελούν πρόταγμα για το Δικηγορικό Σώμα και θα συνεχίσουμε σθεναρά να τα υπερασπιζόμαστε χωρίς να υποκύπτουμε σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες”, υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου.