Έπραξαν κι αυτό στον Κορυδαλλό-Δημοσίευσαν απόφαση για τον ΠΕΣΥΔΑΠ διαφορετική από εκείνη που λήφθηκε

Σ΄έναν επικίνδυνο “δρόμο” φαίνεται ότι ολισθαίνει ο Δήμος Κορυδαλλού.

Τα όσα βαθύτατα αντιδημοκρατικά έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού (31/1) όσον αφορά την εκλογή αντιπροσώπων του δήμου για το διαδημοτικό φορέα , ΠΕΣΥΔΑΠ, δυστυχώς έχουν και συνέχεια.

Τα νέα στοιχεία , δικαιώνουν απόλυτα τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας,Στέφανο Χρήστου .

Ο κ.Χρήστου , μαζί με την παράταξη του , ήταν οι μόνοι από την αντιπολίτευση και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο που αντέδρασαν στα όσα πρωτοφανή συνέβησαν στη διαδικασία της εκλογής των αντιπροσώπων. Με μια “ εγκύκλιο-έγγραφο” του υπουργείου Εσωτερικών που επικαλέσθηκαν ο δήμαρχος κ. Χουρσαλάς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , κ. Τζέρμπος .

Την οποία ΔΕΝ ΕΠΕΔΕΙΞΑΝ , ΟΥΤΕ ΔΙΕΝΕΙΜΑΝ και οκτώ μέρες μετά τη συνεδρίαση και την υπόσχεση του ίδιου του κ. Τζέρμπου δεν τους έχει επιδοθεί , παρότι η παράταξη Χρήστου , έχει υποβάλλει και εγγράφως το αίτημα να της δοθεί .

Εντύπωση σ΄όλα αυτά προκαλεί και η στάση που τήρησαν και τηρούν η παράταξη “ Λαική Συσπείρωση” καθώς και εκείνη του απερχόμενου προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ, Κ. Γουρδομιχάλη , τόσο στη συνεδρίαση αλλά και μέχρι τώρα για το θέμα αυτό.Οι οποίες ΔΕΝ κατήγγειλαν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ούτε ζήτησα το σχετικό “ έγγραφο-εγκύκλιο”, που παρουσιάστηκε αιφνιδίως στη συνεδρίαση.

                                                   Η απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Στη βαρύτατη καταγγελία του κ. Χρήστου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για “πολιτικό πραξικόπημα” καθώς και στην προσφυγή που κατέθεσε για την ακύρωση της διαδικασίας , έρχεται να ενισχύσει καθοριστικά τη θέση του , ένα σημαντικότατο στοιχείο :

Η σχετική απόφαση ( αριθμ.αποφ.04/2024 ΟΕ)- “απόσπασμα από το πρακτικό της αριθμ 2ης/ 31-1-2024” συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ , πέντε μέρες μετά τη συνεδρίαση και συγκεκριμένα στις 5/2/2024 , στις 14.45 , ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ απ΄ότι συνέβη στη συνεδρίαση.

Σημειωτέον είναι και “ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ” , όπως γράφει.

Συγκεκριμένα η απόφαση αυτή στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: ΨΠ30ΩΛΩ-ΘΟ1, αναφέρει και επικαλείται την εγκύκλιο 43 του υπουργείου Εσωτερικών , ότι ελήφθη υπόψη στη διαδικασία εκλογής . Κάτι που ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ.

Έλαβε υπόψη το υπ΄αριθμ.πρωτ.1208/19-1-20024 έγγραφο του ΠΕΣΥΔΑΠ, το άρθρο 246 του Ν3463/2006 καθώς και την εγκύκλιο 43 του ΥΠΕΣ( ΑΡ. ΠΡΩΤ.4835/16-1-2024)” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πρακτικό της απόφασης στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Αποσιωπά και ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ , για το “ έγγραφο” – εγκύκλιο (;)- γνωμάτευση(;) του υπουργείου Εσωτερικών με ημερομηνία 31/1/2024( δηλαδή είχε εκδοθεί λίγες ώρες πριν …τη συνεδρίαση) που ανέγνωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και επικαλέσθηκε με τη Δημοτική Αρχή και με βάση του οποίου έγινε η εκλογική διαδικασία , παρά τη σφοδρή αντίδραση του κ. Χρήστου .Σημειωτέον δε ότι αυτό το περιβόητο έγγραφο ,δεν έχει αποσταλεί και σε κανέναν άλλο δήμο του Πειραιά, μέχρι τώρα . Ούτε έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Παρουσιάζει τέλος την επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας , κυρία Παπουτσιδάκη , να έχει εκλεγεί …δυο φορές ! Και από τη μειοψηφία με 6 ψήφους και απ΄όλο το Δημοτικό Συμβούλιο με …20 ψήφους!!

Γράφει συγκεκριμένα : “Ακολούθως το σύνολο της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου με μεταξύ τους φανερή ψηφοφορία εξέλεξε την κ.Ελευθερία Παπουτσιδάκη , εκπρόσωπο της μειοψηφίας με 6 ψήφους...Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο εξέλεξε τους Δημοτικούς Συμβούλους : κκ Γρηγρόριο Γουρδομιχάλη με 22 σταυρούς προτίμησης , Μιχάλη Ευθυμιάδη με 21 σταυρούς προτίμησης, Ελευθερία Παπουτσιδάκη με 20 σταυρούς προτίμησης…”

Σημειωτέον ότι η απόφαση αυτή , εκτός από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , κ. Τζέρμπο , υπογράφει και η Γραμματέας του Σώματος , Δημοτική Σύμβουλος της “ Λαικής Συσπείρωσης” , Μαρία Κουνέλη.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία εκλογής  με βάση το   “έγγραφο” που έγινε ήταν ριζικά διαφορετική από εκείνη που ορίζει η εγκύκλιος 43.

Η εγκύκλιος 43 αναφέρει ότι η μειοψηφία εκλέγει με φανερή ψηφοφορία τον εκπρόσωπο της και η πλειοψηφία τους δικούς της.

Αντίθετα με βάση το περιβόητο ” έγγραφο” , αυτό που έγινε στον Κορυδαλλό , ήταν το εξής:

Η μειοψηφία εξέλεξε εκπρόσωπο και στη συνέχεια ” εν συνόλω” το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε από κοινού …κοινούς άλλους υποψηφίους.

Έτσι είχαμε τα εξής πρωτοφανή: Η μειοψηφία ψήφισε ΔΥΟ φορές  και η πλειοψηφία μία! Επίσης, η εξελέγησαν δυο από τη μειοψηφία και ένας από την πλειοψηφία( η οποία ενώ είχε δικαίωμα να προτείνει δυο , πρότεινε έναν).Ψηφίζοντας οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και τον εκπρόσωπο της μειοψηφίας,