Απαιτούν επέκταση του ΜΕΤΡΟ  σε Κερατσίνι -Πέραμα

 

Με κοινοβουλευτική Αναφορά για τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Εσωτερικών ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, φέρνει στη Βουλή την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου – Δραπετσώνας σχετική με την επέκταση της γραμμής του ΜΕΤΡΟ προς το Κερατσίνι.

Με την ολοκλήρωση της επέκτασης της γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ προς Πειραιά και τις σημαντικές αλλαγές που επιφέρει στην καθημερινότητα των κατοίκων των Δήμων από τους οποίους διέρχεται, όπως η Νίκαια και ο Κορυδαλλός, είναι προφανές πως οι κάτοικοι των γειτονικών Δήμων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας δεν τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης στις μετακινήσεις τους.

Με το έργο να αποτελεί όχι μόνο σημαντικό παράγοντα εξυπηρέτησης των κατοίκων, αλλά και παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής ο Εμπορικός Σύλλογος απαιτεί στο νέο σχεδιασμό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για την επέκταση του μετρό, να συμπεριληφθούν και οι υπόλοιπες περιοχές της Β’ Πειραιά.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης συντάσσεται με το δίκαιο αίτημα και ζητά ενημέρωση από τον Υπουργό.

 

Η  Αναφορά

” Η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό που ενώνει την  Νίκαια, τον Κορυδαλλό και τον Πειραιά, με όλο το λεκανοπέδιο ολοκληρώθηκε και είναι πλέον γεγονός. Αδιαμφησβήτητα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο για όλους τους κατοίκους και ιδιαίτερα για τους κατοίκους και τους δημότες αυτών των πόλεων, όμως, καταλαβαίνουμε και διαπιστώνουμε καθημερινά ότι, οι συνθήκες για τις δικές μας περιοχές δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα.

Για το Κερατσίνι, την Δραπετσώνα, το Πέραμα και την Σαλαμίνα, περιοχές της Περιφέρειας της Αττικής με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους, με  πάρα πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες και με χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται σε όλη την Αττική, το πρόβλημα της μετακίνησης, της εξυπηρέτησης και της ανάπτυξης, παραμένει το ίδιο στάσιμο.

Στο ΜΕΤΡΟ  της νέας εποχής που έρχεται, πρέπει όλοι οι πολίτες, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες μετακίνησης και να απολαμβάνουν τα προνόμια που της αξίζουν.

ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ  και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ στο νέο σχεδιασμό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για την επέκταση του μετρό, να συμπεριληφθούν και οι δικές μας περιοχές”.