Αποδοκιμασία για Δημόπουλο οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ Κορυδαλλού

Μήνυμα αποδοκιμασίας  της στήριξης και ενσωμάτωσης του , στο σύστημα του δεξιού δημάρχου  Κορυδαλλού Νίκου Χουρσαλά , αποτελούν για τον  αντιδήμαρχο του , Γιώργο Δημόπουλο ,οι εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων, που διεξήχθησαν την Κυριακή που μας πέρασε , 8 του μηνός και έθεσε υποψηφιότητα.

Ο κ. Δημόπουλος , που στα” πέτρινα”  χρόνια του ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2018 ,  δεν έθετε υποψηφιότητα σε εσωκομματικές εκλογές ούτε προσερχόταν να ψηφίσει, επέλεξε να το πράξει τώρα που το ΠΑΣΟΚ είναι σε ανοδική πορεία .

Ειδικότερα έθεσε υποψηφιότητα για σύνεδρος και έλαβε όλο κι όλο 178 ψήφους σε σύνολο  σχεδόν 1700 .

Κι αυτό ενώ:

-Είναι από το 2019 ,  αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος των δυο πιο σημαντικών υπηρεσιών κάθε δήμου -Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών

-Επικεφαλής παράταξης με έξι – πέραν εκείνου- Δημοτικούς Συμβούλους και περισσότερους από 60 υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους

-Έχει διατελέσει από το 2014 , δυο φορές υποψήφιος δήμαρχος

-Στις εκλογές του Ιουνίου του 2019 είχε λάβει ως υποψήφιος δήμαρχος  4.644  ψήφους

-Από το 2001 και έως το 2014 είχε διατελέσει σχεδόν ανελλιπώς αντιδήμαρχος και πρόεδρος Οργανισμών του δήμου

-Επί δυο και πλέον δεκαετίες μέλος της ηγεσίας των υπαλλήλων των ΕΛΤΑ ,της ΓΣΕΕ κα.

Το γεγονός λοιπόν ότι παρ’ όλη αυτή την πορεία , τις τεράστιες δυνατότητες που είχε , το μηχανισμό που διέθετε,   μόνο 178 μέλη του ΠΑΣΟΚ επέλεξαν να τον ψηφίσουν καταδεικνύει την πολιτική  “απήχηση” του  και την  αποστροφή του πολιτικού του χώρου για την προσωπική του επιλογή να ταυτισθεί με την αυτοδιοικητική έκφραση της δεξιάς στον Κορυδαλλό.

Κι αυτό όταν η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ  και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του , Νίκος Ανδρουλάκης , έχει χαράξει  απόλυτα ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ.

Τα εκατοντάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στη διαδικασία καταδίκασαν την αντικομματική αυτή στάση του κ. Δημόπουλου , που θολώνει- υπονομεύει ανοικτά το μήνυμα που εκπέμπει ο νέος αρχηγός του κόμματος και παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ ως ουρά και συγκοινωνούν δοχείο με τη δεξιά, διευκολύνοντας έτσι τη μετατόπιση προς τα εκεί ψηφοφόρων του.

Τέλος δεν μπορεί κανείς να επικαλεστεί ως αιτιολογία το γεγονός ότι ήταν συνυποψήφιοι του και άλλα 5-6 στελέχη του συνδυασμού του. Το να μην τον ψήφισαν εκείνοι ( γιατί το σύστημα εκλογής ήταν μονοσταυρία)και  το έπραξαν για  τον εαυτό τους είναι λογικό αλλά δεν δικαιολογεί γιατί δεν τον ψήφισαν οι άλλοι …1600 που συμμετείχαν στις εκλογές και …δεν ήταν υποψήφιοι!