Αποχωρούν μαζικά  από τον ΣΥΡΙΖΑ και στους δήμους του Πειραιά στελέχη του

 

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 1/3 των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά . Με επιστολή τους , προς τον Συντονιστή της ΝΕ Πειραιά, Χρήστο Λαμπρίδη και τον  Γραμματέα και Αναπληρωτή Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, 11 μέλης της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους , από το κόμμα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ είχε 41 μέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται το επόμενο διάστημα να αποχωρήσουν κι άλλοι.

Πρόκειται για τους /τις :Μαρία Γιαννακάκη, μέλος Συντονιστικού (Θεματική Δικαιωμάτων)-Μελίνα Δυναμίδη, μέλος Συντονιστικού-Γιάννης Δεντόπουλος- Μαρία Κατσαντώνη-Ανδρέας Κρεμμύδας-Τάσος Κομιτόπουλος-Θανάσης Λαζαρίδης -Κώστας Μπαταγιάννης, μέλος Συντονιστικού (Θεματική Παιδείας)- Κατερίνα Ρούνιου-Σπύρος Τζανίνης-Αναστασία Φραντζεσκάκη, μέλος Συντονιστικού (Θεματική Ανάπτυξης)

Στην επιστολή τους αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Με θλίψη και αγωνία παρακολουθούμε, εδώ και καιρό, τη βίαιη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ένα άνευρο, αρχηγικό Κόμμα, χωρίς ιδεολογικό στίγμα, με περιφρόνηση των εκλεγμένων Οργάνων και των συλλογικών διαδικασιών, με καταστρατήγηση του Καταστατικού και της εσωτερικής Δημοκρατίας, με απομάκρυνση από τις Αρχές και τις Αξίες της Αριστεράς.

Οι δραματικές εξελίξεις στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, με την διχαστική, ανιστόρητη και προσβλητική όχι μόνο για τους Αριστερούς, αλλά και για κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας ομιλία του κ. Κασσελάκη, δε μας αφήνουν πολλά περιθώρια για ολιγωρία.

Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτή την επιστολή με συνείδηση της ιστορικότητας των στιγμών, περήφανες και περήφανοι για το ΣΥΡΙΖΑ και τη μοναδικότητα του εγχειρήματός του στο χώρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, για τις κατακτήσεις σε όφελος του λαού, αναγνωρίζοντας παράλληλα τα λάθη και τις αστοχίες, δεν δεχόμαστε να μετατραπούμε σε μέλη ενός fan club.

Αρνούμενες και αρνούμενοι να συμβάλλουμε και να δικαιώσουμε το διακηρυγμένο στόχο της Δεξιάς και του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου «να τελειώνουμε με την Αριστερά», δηλώνουμε την αποχώρησή μας από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά και το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και παρακαλούμε για την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, όπως και των οικείων Οργανώσεων, σίγουρες και σίγουροι ότι με πολλούς και πολλές θα συναντηθούμε στο μέλλον”.