Αποχώρησε από τον Βαρουφάκη η Μπακαδήμα.Θα συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ;

 

Αποχώρησε , από το ” ΜΕΡΑ 25″, με το οποίο εκλέχθηκε  βουλευτής Β’ Πειραιά  το 2019 , η μέχρι πρότινος τομεάρχης Εργασίας του κόμματος , Φωτεινή Μπακαδήμα, αποστέλλοντας  σχετική επιστολή ανεξαρτητοποίησης στον πρόεδρο της Βουλής.

Η κυρία Μπακαδήμα είναι η τρίτη βουλευτής, που αποχωρεί από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη μετά την Κωνσταντίνα Αδάμου και Αγγελική Αδαμοπούλου οπότε πλέον το ΜεΡα25 αριθμεί έξι βουλευτές.

Το ” ΜΕΡΑ 25″ σ’ ανακοίνωση του , απάντησε ως εξής στην ανεξαρτητοποίησης της : «Την ώρα που το ΜέΡΑ25 δέχεται την ολομέτωπη επίθεση των ολιγαρχών, τους οποίους καταγγέλλει ονομαστικά μέσα κι έξω από τη Βουλή, η Φωτεινή Μπακαδήμα, βουλεύτρια Πειραιά, επέλεξε να απέχει από τις μάχες. Όλες και όλοι κρίνονται», τονίζει.

Η κυρία Μπακαδήμα , εδώ και μήνες φαινόταν ότι είχε αποστασοποιηθεί από το μέχρι πρότινος κόμμα της.

Με πλούσια κοινοβουλευτική δράση από τότε που εξελέγη , η δραστηριότητα της , είχε ατονίσει ακόμη και πριν το καλοκαίρι , προκαλώντας ερωτηματικά .

Τώρα μετά την αποχώρηση της , πήραν στην κυριολεξία « φωτιά» τα σενάρια για το  τι θα πράξει. Θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ όπως η συνάδελφος της , κυρία Αδάμου ; Με το ΣΥΡΙΖΑ; Θα κάνει άλλες πολιτικές επιλογές ή θα ιδιωτεύσει;

Μια τυχόν κάθοδος της πάντως με το ΠΑΣΟΚ ή το ΣΥΡΙΖΑ , στη Β’ Πειραιά σίγουρα ανατρέπει « δεδομένα» και «σχεδιασμούς» τοπικών παραγόντων.