Αυτό κάνουν οι άλλοι δήμοι που ενδιαφέρονται για τους μαθητές κκ Χουρσαλά-Δημόπουλε

 

 Δεκάδες σχολικές καθαρίστριες και ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΩΡΑΡΙΟ  καλύπτοντας στο 100% τις ανάγκες των Σχολικών κτιρίων του , προσλαμβάνει ο δήμος Κορδελιού – Εύοσμου και ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στη διαγωνιστική διαδικασία πρόσληψης ( πλήρη ενημέρωση των πολιτών κ.α ). Καλύπτοντας την επιπλέον δαπάνη από ίδιους πόρους.

Ο δήμος Κορυδαλλού , τι θα πράξει; Όπως πέρυσι που δεν επαρκούσαν ;

Αντίθετα λοιπόν  μ΄ όλα αυτά και  με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, ο Δήμος Κορδελιού – Εύοσμου προχωρά για το διδακτικό έτος 2022-23 στην πρόσληψη  96 σχολικών καθαριστριών πλήρους απασχόλησης για τα σχολεία του.

Ξεπερνώντας τους γραφειοκρατικούς περιορισμούς που δημιουργούσαν τροχοπέδη για την ταχύτερη υλοποίηση του σχεδίου προσλήψεων, η δημοτική αρχή αποδεικνύει  ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων.

Πρόθεση του Δημάρχου ήταν εξ΄ αρχής η δημιουργία σταθερών σχέσεων εργασίας για το προσωπικό της σχολικής καθαριότητας, χωρίς να υπάρξει μείωση του αντίστοιχου αριθμού των εργαζομένων, όπως είχε ψηφιστεί από τη διοικούσα παράταξη στο διοικητικό συμβούλιο.

Τα όποια εμπόδια ξεπεράστηκαν χάρη στη δυνατότητα που έδωσε και το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη διαχείριση πόρων, επιβεβαιώνοντας τη βούληση της διοίκησης για προσλήψεις πλήρους εργασίας.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, για την καθαριότητα των σχολείων στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου προβλέπονται για φέτος 483 ανθρωποώρες εργασίας ημερησίως, οι οποίες ουσιαστικά αντιστοιχούν σε μόλις 74 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης (6,5 ώρες εργασίας ημερησίως).

Η δημοτική αρχή αυξάνει τις ημερήσιες ανθρωποώρες στη σχολική καθαριότητα σε 624, οι οποίες μεταφράζονται σε 96 συμβάσεις πλήρους εργασίας, καλύπτοντας την επιπλέον δαπάνη από ίδιους πόρους (συνολικού ύψους 131.167,20 ευρώ για το τρέχον έτος) και δρομολογεί άμεσα τη σχετική διαδικασία για την προκήρυξη και την πρόσληψη των 96 εργαζόμενων με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) και πλήρες ωράριο, ώστε να αναλάβουν έγκαιρα τα καθήκοντά τους, από 1 Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι και 30 Ιουνίου 2023, στην καθαριότητα των σχολικών χώρων (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, τουαλέτες, κοινόχρηστους χώρους κλπ).