Ευτυχώς που υπάρχει η Περιφέρεια Αττικής και η ΚΤΥΠ- Νέο σχολείο στον Κορυδαλλό

 

 

Το «πράσινο» φως για την κατασκευή νέου σχολείου στον Κορυδαλλό, άναψαν η Περιφέρεια Αττικής και η «ΑΕ Κτιριακές Υποδομές- ΚΤΥΠ»  ( πρώην ΟΣΚ) που χρηματοδοτούν και κατασκευάζουν νέο σχολείου στον Κορυδαλλό.

Και συγκεκριμένα την “Προσθήκη κτιρίου 5ου Γυμνασίου (12θέσιου) Κορυδαλλού στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου, Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού – οικοδομικές εργασίες και Η/Μ εγκαταστάσεις”. Προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου: 4.234.400,00 €.

Η σχετική σύμβαση υπογράφηκεαπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»  Θ. Γιάνναρη και τον εκπρόσωπο  της αναδόχου στα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και των Δημάρχων Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλά  και άλλων δήμων που επίσης δρομολογήθηκαν σχετικά έργα , όπως του Περάματος Γ. Λαγουδάκη, Πετρούπολης Σ. Βλάχο, , Πέυκης- Λυκόβρυσης Τ. Μαυρίδη και Παπάγου-Χολαργού Η. Αποστολόπουλο. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και ο Γ. Διευθυντής Έργων της ΚΤΥΠ ΑΕ Θ. Κυριαζόπουλος.

Κατά την τελετή των υπογραφών τα στελέχη της ΚΤΥΠ ΑΕ εξήραν την «εποικοδομητική και γόνιμη» συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά με τον Περιφερειάρχη, ο οποίος με την σειρά του εξέφρασε τη σταθερή βούληση της διοίκησης να συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών υποδομών σε όλη την Αττική, ενώ αναφέρθηκε και στην άριστη συνεργασία με τα στελέχη της ΚΤΥΠ ΑΕ κάνοντας λόγο για μία αρμονική συμπόρευση, η οποία έχει να επιδείξει πραγματικά αποτελέσματα.

Πατούλης

«Προτεραιότητα της Διοίκησής μας είναι η δημιουργία σύγχρονων εκπαιδευτικών υποδομών για τους μαθητές, όχι μόνο ως ενίσχυση της δυναμικότητας του σχολικού κτηριακού αποθέματος, αλλά και ως επένδυση στις νέες γενιές, για ένα καλύτερο μέλλον. Συνεργαζόμαστε συνέχεια με τους Δήμους και τα στελέχη της  ΚτΥπ Α.Ε., για τα παιδιά μας που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τους ίδιους και με γρηγορότερους ρυθμούς στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, έτσι ώστε η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική και συνεχίζοντας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσης. Η Αττική αλλάζει! Και αλλάζει προς όφελος των πολιτών, των παιδιών και της ανάπτυξης. Γιατί νέα, σύγχρονα σχολεία σημαίνει προαγωγή της μάθησης, ενίσχυση των δεξιοτήτων, επένδυση στο μέλλον», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης.

Επισημαίνεται πως συνολικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 ογδόντα δύο (82) Πράξεις μελέτης, κατασκευής και βελτίωσης υποδομών εκπαίδευσης, Συνολικού Προϋπολογισμού 120 εκ. € και συγκεκριμένα:

  • 30 Πράξεις Νέων ή Ενίσχυσης Υφιστάμενων Κτηριακών Υποδομών Εκπαίδευσης, Συνολικού Προϋπολογισμού 74εκ. €.
  • 23 Πράξεις Μελετών Ωρίμανσης Νέων Σχολικών Μονάδων, Συνολικού Προϋπολογισμού 6 εκ. €.
  • 29 Πράξεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημόσιων Σχολικών Μονάδων, Συνολικού Προϋπολογισμού 40 εκ. €, στους Δήμους.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Θ. Γιάνναρης ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη, τα στελέχη της Περιφέρειας και τους πέντε δημάρχους για την εξαιρετική συνεργασία, επισημαίνοντας: «Συνεχίζουμε το μεγάλο έργο της κατασκευής δεκάδων σχολικών μονάδων σε όλη την Αττική, με τη συνεχή στήριξη και άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη. Για την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., διαρκής έγνοια μας είναι τα παιδιά, το μέλλον της χώρας. Υποχρέωση και καθήκον μας λοιπόν είναι, να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας για καλύτερες υποδομές παιδείας, οι οποίες εγγυώνται καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης».

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚτΥπ Α.Ε. Τ. Κατσίπος αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία που υπάρχει τόσο με τον Περιφερειάρχη, όσο και με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, ενώ υπογράμμισε ότι τώρα αξιοποιούνται στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας, τονίζοντας πως ιστορικά δεν έχει ξανά υλοποιηθεί παρόμοιας έκτασης πρόγραμμα σχολικών υποδομών και αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της συμβολής περιφέρειας και της καλής συνεργασίας με την ΚτΥΠ.