“Ζητιάνο” κατάντησαν τον Κορυδαλλό

Παρά τα εκατομμύρια  ευρώ   , με τα οποία χαρατσώνει ετησίως τους πολίτες για δημοτικά τέλη , ο δήμος Κορυδαλλού έχει βγει στη ” ζητιανιά”,  για να καλύψει την έλλειψη απορριμματοφόρων .

Κι  όλα αυτά , έχοντας από τα υψηλότερα τέλη στην Αττική και ενώ  στα ταμεία του δήμο Κορυδαλλού , εισρέουν ετησίως εκατομμύρια ευρώ .

Μάλιστα παρά την πανδημία , η συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου , προέβλεψε για φέτος αύξηση εσόδων κατά 18% από δημοτικά τέλη . Χωρίς σ΄αυτά να συμπεριλαμβάνονται τα ποσά που επίσης θα εισρεύσουν με τη ρύθμιση της διόρθωσης των τετραγωνικών των ακινήτων.

Στα παραπάνω , πρέπει να προστεθεί και το ποσό των περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε ο δήμος  Κορυδαλλού , μέχρι τώρα , ως  έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την πανδημία .

Και αντί να πάει να αγοράσει κάποιο απορριμματοφόρο , επέλεξε να διαθέσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την αγορά …τουρκικού λεωφορείου , χιλιάδες ευρώ για γκράφιτι , μπλουζάκια και μπουφάν με το σήμα…” Μένουμε μέσα” κ.α

Όλα αυτά που συμβαίνουν επί ημερών συνδιοίκησης Χουρσαλά-Δημόπουλου , δεν έχουν προηγούμενο στο δήμο Κορυδαλλού .

Και  εκλιπαρεί τώρα άλλους δήμους να του παραχωρήσουν εκείνα που δεν θέλουν και αντιλαμβάνεται κανείς γιατί ακριβώς πρόκειται .

Όπως με την παραχώρηση από το δήμο Περιστερίου, απορριμματοφόρο  ηλικίας σχεδόν 20ετίας , το οποίο πλέον, όπως είναι φυσικό ,  δεν χρησιμοποιούταν για την αποκομιδή απορριμμάτων αλλά για άλλες δουλειές

Αυτό λοιπόν το απορριμματοφόρο ζήτησε και το πήρε ο δήμος .

Με ποιανού απόφαση;

Ρωτήθηκαν και έδωσαν το  ok οι αρμόδιες υπηρεσίες και τεχνικοί του δήμου ;

Ποιο είναι το “ιστορικό” των  βλαβών  του;

Πόσο ασφαλές , ότι επισκευή να έχει γίνει , για ένα τέτοιο Δημόσιο Όχημα πολλών τόνων ;Τι λέει το Σωματείο των Εργαζομένων;

Γιατί 2 χρόνια αφότου διοικεί το δήμο δεν έχει πράξει  τίποτε ;Ούτε καν έχει  θέσει υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου κάποιο σχέδιο ή πρόταση που σημαίνει ο δήμος για πολύ καιρό θα είναι σ΄αυτή την κατάσταση;

Δεν έχει ” λεφτά” ; Που πάνε τότε τα εκατομμύρια ευρώ που εισπράττει;

Το τεράστιο για τα δεδομένα του δήμου , “πλεόνασμα” του  δήμου στον ισολογισμό του , δεν είναι υπαρκτό;

Βαρύτατες επίσης είναι οι ευθύνες και της προηγούμενης διοίκησης Κασιμάτη, που άφησε το δήμο με παμπάλαια απορριμματοφόρα. Και οι ευθύνες δεν είναι μόνο προσωπικές του τότε δημάρχου. Αλλά ΟΛΩΝ εκείνων που συνδιοικούσαν μαζί του .

Ορισμένοι δε  εξ΄αυτών είναι σήμερα σε θέσεις ευθύνης με την διοίκηση Χουρσαλά ( πχ Ευθυμιάδης) ή στην αντιπολίτευση όπως οι Γουρδομιχάλης-Χριστοφορίδης και οι οποίοι για χρόνια ήταν αντιδήμαρχοι. Ο δεύτερος μάλιστα ως καθ΄ύλην αρμόδιος, αφού διετέλεσε και Οικονομικών και Καθαριότητας.