Θα χάσει και πάλι το ” τρένο” στον Κορυδαλλό ο ΣΥΡΙΖΑ ;

 

 

Τετραχοτομημένος(!)  δείχνουν – τα μέχρι τώρα δεδομένα- ότι οδεύει και θα  δώσει  ο ΣΥΡΙΖΑ στον Κορυδαλλό, τη μάχη των Δημοτικών Εκλογών.

Αν τελικά συμβεί αυτό , είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν μπορεί να ελπίζει , όχι σε νίκη αλλά ούτε και σ΄ένα αξιοπρεπές ποσοστό.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά . Έχει …παρελθόν.

Στο πολύ πρόσφατο, στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 , η διάσπαση των δυνάμεων του  ήταν μια από τις βασικές αιτίες  της βαριάς ήττας του τότε δημάρχου , Σταύρου Κασιμάτη, ο οποίος είχε την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία είχε ” ποντάρει” πολλά για την επανεκλογή του.

Ακόμη πιο..διάσπαρτο είναι το  “τοπίο” ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Ως γνωστόν υπάρχει η παράταξη ” Μαζί για τον Κορυδαλλό”, μ΄επικεφαλής τον Νίκο Κατσούλη . Στις εκλογές του 2019 είχε λάβει σχεδόν 11% και τα τέσσερα αυτά χρόνια της συνδιοίκησης  Χουρσαλά-Δημόπουλου ήταν στην κυριολεξία το  “κόκκινο πανί” για τη Δημοτική ΑΡΧΉ.

Όλα δε δείχνουν ότι και στις Δημοτικές του Οκτωβρίου θα είναι και πάλι παρόντες ως παράταξη.

Στα ” σκαριά” είναι και η ανάδειξη υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, με την επίσημη “βούλα” του , μέσα  από την πρωτοβουλία που ανέλαβε η τοπική του οργάνωση, στο πλαίσιο της οποίας έχουν εκδηλωθεί οι προθέσεις τοπικών στελεχών του να χριστούν υποψήφιοι.

Επίσης στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου, Γρηγόρη Γουρδομιχάλη , έχουν ταχθεί μεταξύ άλλων ανοιχτά και συμμετέχουν ενεργά στην εκστρατεία του , η Δημοτική Σύμβουλος , στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ , κυρία Καλαμάρη και ένα από τα μέλη της επταμελούς Συντονιστικής Επιτροπής της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορυδαλλό.

Τέλος κάποιες δυνάμεις- πρόσωπα που φέρονται ότι πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ είναι και με τη Δημοτική Αρχή του Νεοδημοκράτη Νίκου Χουρσαλά, αν και όχι εκείνες  που ανοικτά τον είχαν στηρίξει το 2019.