Το μεγαλύτερο αριθμό ψηφισάντων και το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής , με …διαφορά από τοους υπόλοποιους δήμους της Β΄Πειραιά , καταγράφηκε για ακόμη μια φορά στο δήμο Κορυδαλλού.
Οι λόγοι πολλοί και θα αναλυθούν σε επόμενες αναρτήσεις.
Όπως λοιπόν και στην αντίστοιχη διαδικασία του ΠΑΣΟΚ , το 2021, η προσέλευση ήταν μαζικότατη.
Συγκεκριμένα , το 2021 είχαν ψηφίσει πρίπου 1060 και τώρα 1320. Δηλαδή 30% παραπάνω , υπερδιπλάσιο ποσοστό ακόμη και από τη συνολική πανελλδική αύξηση που καταγράφηκε.
Οι ψήφοι
Πρώτη σε ψήφους ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου, με 357. Πολύ κάτω όμως από τις προσδοκίες των ” τοπαρχών” της ,κυρίως “πράσινων” στελεχών της Δημοτικής Αρχής του …νεοδημοκράτη δημάρχου κ. Χουρσαλά, που ανέμεναν ότι θα ξεπεράσει τους …500.
Δεύτερος, με οριακή διαφορά 8 ψήφων , ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , Νίκος Ανδρουλάκης ,με 347 ψήφους . Παρότι δε η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων- κυρίως αιρετοί- που εμφανίζονταν στον Κορυδαλλό ως ” Ανδρουλακικότεροι του Ανδρουλάκη” μέχρι και τις ευρωεκλογές , τον εγκατέλειψαν και στήριξαν Διαμαντοπούλου-Δούκα.
Τρίτος στον Κορυδαλλό κατετάγη ο δήμαρχος Αθηναίων , Χάρης Δούκας , με …οριακή διαφορά ,όπως συνέβη και στην τελική πανελλαδική κατάταξη , από τον κ. Γερουλάνο.
Όπως και στην περίπτωση της κυρίας Διαμαντοπούλου , οι προσδοκίες για τον κ. Δούκα ήταν πάρα πολύ υψηλότερες . Ωατόσο , φαίνεται , ότι επέδρασε αρνητικότατα η ανάδειξη σε ” τοπάρχες” της ,προσώπων που επανεμφανίσθηκαν ή πρωτοεμφανίσθηκαν στο ΠΑΣΟΚ ,λίγον πριν τις εκλογές αυτές και μετά από πολύχρονη διαδρομή σ΄άλλα κόμματα, φέροντας αρνητικό πολιτικό φορτίο στις ” πολιτικές αποσκευές” τους.
Αντίθετα ο κ. Γερουλάνος , ΜΗ έχοντας κανέναν εμφανιζόμενο ως ” τοπάρχη” ή μηχανισμό στον Κορυδαλλό έλαβε μόλις 6 ψήφους λιγότερους από τον κ. Δούκα και συγκεκριμένα 257.
Πέμπτος , όπως και πανελλαδικά ο κ. Κατρίνης , με 73 ψήφους.
Και έκτη η κυρία Γιαννακοπούλου με 25 ψήφους.