Καταγγέλλει δημάρχους-κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ο Μαρκόπουλος για τη μη επέκταση του ΜΕΤΡΟ σε Κερατσίνι-Πέραμα

 

 

Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και δη στον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο και βουλευτή Β΄Πειραιά , Γιάννη Ραγκούση , το ΠΑΣΟΚ αλλά και τους  δημάρχους  Κερατσινίου -Περάματος, για τη μη επέκταση μέχρι τώρα του ΜΕΤΡΟ  στους δύο αυτούς δήμους, εξαπέλυσε ο  βουλευτής της ΝΔ , Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Σε ανάρτηση του , στα κοινωνικά δίκτυα , έγραψε σχετικά:

” Ακούω εσχάτως σκληρή κριτική εκ  μέρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα των λεγόμενων «πασοκογενών» περί αποκλεισμού του Κερατσινίου από το Μετρό.

Κατ’αρχάς σε όσους  φωνάζουν θα θυμίσω την απραξία δημοτικών αρχών της πόλης να διεκδικήσουν το έργο ή να συζητήσουν εναλλακτικές.

Την επέκταση είχαν θέσει σωστά οι δήμαρχοι Φώτης Μελάς – σε πρώιμο στάδιο- και το 2011 ο Λουκάς Τζανής (Ο ΟΡΣΑ στην παρουσίαση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας/Αττικής 2011-2021 – ΑΘΗΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ (ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ / ΑΤΤΙΚΗΣ 2011-2021), αναφέρει ΕΠΙΣΗΜΑ, ότι στο Κερατσίνι θα έρθει ΕΛΑΦΡΥ ΜΕΤΡΟ, το οποίο στη συνέχεια θα επεκταθεί στο Πέραμα, ως επίγειο ΤΡΑΜ).

Η προσπάθεια όμως αυτή στην πορεία εγκαταλείφθηκε χωρίς να υπάρξει καμία δικαιολογία από την δημοτική αρχή που ακολούθησε. Κανένας δεν μιλά για αυτή την ολιγωρία.

Στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ (ο κ. Ραγκούσης συμμετείχε σε αυτή την κυβέρνηση) και ο ΣΥΡΙΖΑ (οι κ.κ. Κασιμάτη και Αλεξιάδης στήριξαν) ως κυβερνήσεις δεν φρόντισαν καν να υπάρξουν συζητήσεις ή μελέτες για σταθμό στο Κερατσίνι.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τότε μιλούσαν για «αντικειμενικές δυσκολίες». Τώρα φωνάζουν.

Όπως και να έχει το αίτημα για καλύτερες συγκοινωνίες στο Κερατσίνι μας δεσμεύει. Σε πρόσφατη συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό κ. Ταχιάο και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κουρέτα είδα διάθεση διαλόγου για την πόλη αλλά και για το διπλανό Πέραμα. Επίσης συζητήθηκαν εναλλακτικές.

Είμαστε εδώ για διάλογο ώστε να βελτιωθούν οι μεταφορές. Δεν θα δεχθούμε όμως κριτική από εκείνους που ως κυβερνήσεις ουδέν έπραξαν για το Κερατσίνι και το Πέραμα”.