Καταγγέλλει το ΚΚΕ  τα κοντέινερ « σχολεία» του Χουρσαλά

 

 

Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του ΚΚΕ για το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει η πόλη , με εκατοντάδες μαθητές στοιβαγμένους σε τμήματα –«κοντέινερ» , ζητεί η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ , « Λαική Συσπείρωση»

Σ΄επιστολή τους , που υπογράφουν και οι πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι της (Παπουτσιδάκη Ελευθερία ,  Σιόντορος Παύλος,Τάσος Ζερβός , Αναστασόπουλος , Αντρέας,   Καλιακάτσος  ,Νίκος ) ζητούν την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου  για το θέμα αυτό ,  «δια ζώσης ,με παρόντες κοινό και φορείς της εκπαίδευσης».

Είναι τονίζουν , « ζήτημα άμεσο, γιατί σήμερα πλήττονται η υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Άμεσα χρειάζεται να ληφθούν μέτρα αφού τα σχολεία ανοίγουν με χειρότερους όρους από πέρυσι, τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν γίνει λάστιχο, οι καθαρίστριες είναι λιγότερες από τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν και ένας μεγάλος αριθμός παιδιών αποκλείεται από τους παιδικούς σταθμούς και αυτήν την χρονιά.

Σε αυτό εντάσσεται άμεσα και το πολύ σοβαρό πρόβλημα της σχολικής στέγης που απασχολεί πολλά χρόνια την πόλη. Σήμερα δεκάδες κοντέινερ αποτελούν «παραρτήματα νηπιαγωγείων» για να καλυφθεί η υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής, συγκεντρώνονται πολλά σχολεία σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, που δεν πλησιάζουν καν την έννοια αυτού που ονομάζουμε σύγχρονο σχολείο με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες, υπάρχουν περιοχές του κέντρου χωρίς σχολεία Β Θμιας, αυτή είναι η σημερινή κατάσταση των σχολείων στο Δήμο.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι, επιβάλλουν την ανοιχτή συζήτηση και τοποθέτηση των δημοτικών παρατάξεων καθώς και όλων των φορέων της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς και περιορισμούς».