Τι συνέβη τελικά στο 8ο Γυμνάσιο ; Γιατί σιωπούν Χουρσαλάς , Δήμόπουλος , Τζέρμπος;

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό καταγγέλλεται ότι σημειώθηκε προ ημερών στο κτίριο όπου στεγάζονται το 8ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο του Κορυδαλλού.

Για το θέμα αυτό η Δημοτική Αρχή Χουρσαλά, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, κ. Δημόπουλο και τον εντεταλμένο για θέματα παιδείας , κ. Τζέρμπο , τηρούν σιγήν ιχθύος. Αντίθετα με τις φωτογραφίσεις τους και τις αναρτήσεις τους, στα κοινωνικά δίχτυα , όταν βάφεται κάποιος…τοίχος:

Το περιστατικό κατήγγειλαν η ΕΛΜΕ Πειραιά και Κορυδαλλού .

Η ΕΛΜΕ Πειραιά στην ανακοίνωση της, αναφέρει συγκεκριμένα:

“Στο ίδιο έργο θεατές!

Φτάνει πια με την κατάσταση των σχολικών κτιρίων!

Ανησυχούμε ιδιαίτερα!

Για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μία απαράδεκτη κατάσταση.

Τα <<γερασμένα >> , κακοσυντηρημένα κτίρια και εγκαταστάσεις αποτελούν διαρκή πηγή κινδύνων .

Τη σειρά τώρα πήραν το 8ο Γυμνάσιο και το 3ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, όπου η σοβαρή βλάβη με διαρροή ζεστού νερού σε αίθουσα έβαλε σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η ελλιπής συντήρηση των σχολικών κτιρίων και η ανυπαρξία τεχνικής συντήρησης είναι πλέον ολοφάνερη.

Η διαρκής υποχρηματοδότηση των σχολικών υποδομών από την πλευρά της πολιτείας αποτελεί πηγή κινδύνων για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αν επιπλέον αναλογιστούμε και την επικείμενη κατάργηση των σχολικών επιτροπών (ημερομηνία λήξης 30/6) τότε καταλαβαίνουμε σε πόσο μεγάλη οικονομική δυσχέρεια θα βρεθούν οι σχολικές μονάδες (που ήδη φυτοζωούν).

Παρέμβαση πραγματοποίησε για το θέμα η ΕΛΜΕ, στα πλαίσια της συνάντησης με το Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης. Ο Δ.Δ.Ε δήλωσε ότι η βλάβη (σύμφωνα με την υπόσχεση του Δήμου) θα αποκατασταθεί άμεσα.

Απαιτούμε τώρα.

-Ασφαλή σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς

-Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων

-Πλήρη τεχνική υποστήριξη των κτιριακών υποδομών”.