Κλείνει την « πόρτα» στήριξης από Κασιμάτη η συνεργασία Χρήστου-Πάχου;

 

 

 

Tα πρώτα «αποτυπώματα» της , αφήνει η ένταξη του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου , Γιάννη Πάχου, στην υπό σύσταση παράταξη του πρώην δημάρχου , Στέφανου Χρήστου , ο οποίος έχει ανακοινώσει τη διεκδίκηση και πάλι του δημαρχιακού θώκου , στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Η συνεργασία αυτή,η οποία είναι αυστηρά προσωπική απόφαση του κ. Χρήστου ,ναρκοθετεί αν δεν ακυρώνει από τώρα και οριστικά την προοπτική στήριξης του , από τον μέχρι τον Αύγουστο του 2019 , δήμαρχο Κορυδαλλού , Σταύρο Κασιμάτη.

Είναι γνωστή η σφοδρότατη κριτική που είχε δεχθεί ο κ. Κασιμάτης και η Δημοτική του Αρχή για τα πεπραγμένα της θητείας του κ. Πάχου , ως προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής .

Κριτική μάλιστα η οποία συνεχίστηκε ακόμη και μετά την  παραίτηση του κ. Πάχου από τη θέση αυτή και κορυφώθηκε σε βάρος της Δημοτικής του Αρχής κατά την προεκλογική περίοδο , παρότι ο κ. Πάχος ήταν πλέον υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Χουρσαλά.

Όπως έχουμε γράψει ο κ. Πάχος  , είχε στοχοποιηθεί την περίοδο Κασιμάτη , όπου ήταν πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής , από τον τότε  αντιπολιτευόμενο  κ. Δημόπουλο και είχε αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» των καταγγελιών  του  κατά της τότε  Δημοτικής Αρχής .

Βέβαια , μετά τις εκλογές και τη συμμετοχή του κ. Δημόπουλου στη συνδιοίκηση, όλες αυτές οι καταγγελίες …ξεχάστηκαν . Και επί τρία χρόνια  ο κ. Δημόπουλος ,  δεν είχε κανένα θέμα να συμμετέχει στην ίδια Δημοτική Αρχή με τον κ. Πάχο, ο οποίος ήταν από τα σημαίνοντα στελέχη της.

Όπως επίσης  ξεχάστηκε και η δημόσια  δέσμευση που είχε αναλάβει από κοινού με τον κ. Χουρσαλά ενόψει του  καθοριστικού β΄γύρου των Δημοτικών Εκλογών , για έλεγχο στη διαχείριση των σχολικών επιτροπών επί δημαρχίας Κασιμάτη.

Μάλιστα αυτό είχε αποτυπωθεί και σε επιστολή που μοιράστηκε ακόμη και από τον ίδιο τον κ.Δημόπουλο, σε χιλιάδες αντίτυπα , την κρίσιμη βδομάδα πριν το β΄γύρο ,για να πεισθούν οι ψηφοφόροι του να ψηφίσουν τον κ. Χουρσαλά που μέχρι τότε τον κατάγγειλε και γι αυτό.

Η ανεξαρτητοποίηση

Από τη διοίκηση Χουρσαλά , ο κ. Πάχος , αποχώρησε με ηχηρότατο τρόπο , από τη Δημοτική Αρχή και τη διοικούσα ” παράταξη”.

Στην επιστολή  ανεξαρητοποίησης του , αφήνει βαρύτατα υπονοούμενα κατά της Δημοτικής Αρχής, την οποία χαρακτηρίζει ” δισυπόστατη” και ” δικέφαλη” αναφερόμενος στη συνδιοίκησης Χουρσαλά- Δημόπουλου.

Συγκεκριμένα κατήγγειλε τη συνδιοίκηση Χουρσαλα-Δημόπουλου , ότι:

–  λειτουργεί ” αντιθεσμικά” ,

–  ” δεν ακολουθεί τις αρχές διαφάνειας που είχαμε υποσχεθεί”  και το κυριότερο

-” δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και εξυπηρετεί μόνο προσωπικά συμφέροντα κάθε είδους”.