Με τις ψήφους της παράταξης Χουρσαλά μπόρεσε και εξελέγη ο Γουρδομιχάλης στον ΠΕΣΥΔΑΠ-Αυτοί είναι

 

Πλήγμα στην Αυτοδιοίκηση  αποτελεί η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού.

Τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την εκλογή αντιπροσώπων στο διαδημοτικό φορέα ΠΕΣΥΔΑΠ, ορθώς καταγγέλθηκαν ως « πολιτικό πραξικόπημα» από τον επικεφαλής  της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας « Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός –Ξανά», Στέφανος Χρήστου. Ο οποίος αποχώρησε από τη συνεδρίαση με τους Δημοτικούς Συμβούλους του  εξαιτίας όλων αυτών

                           Τι  έγινε

Ο κ. Γουρδομιχάλης , κατά τη διαδικασία εκλογής εκπροσώπου από τη μειοψηφία, αρνήθηκε να θέσει υποψηφιότητα

Ωστόσο  λίγα-στην κυριολεξία- λεπτά αργότερα,στη διαδικασία που σύμφωνα με  “εγκύκλιο” -που είχε ημερομηνία της ίδιας μέρας με τη συνεδρίαση-  ψηφίζει το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε υποψηφιότητα! Χωρίς κανένα σχόλιο !

Έτσι παρότι επικεφαλής  παράταξης « αντιπολίτευσης», εξελέγη  εκπρόσωπος με  τη δημόσια στήριξη της παράταξης της διοίκησης  και  τις καθοριστικές ψήφους  των Δημοτικών της Συμβούλων .

Με βάση δε, μια άθλια πολιτικά « εγκύκλιο» του υπουργείου Εσωτερικών , η οποία δεν διανεμήθηκε ,ούτε είχε αποσταλεί  σ΄άλλους δήμους .

Όπως πχ  της Νίκαιας , που επίσης συνεδρίαζε το Δημοτικό της Συμβούλιο και έκανε την εκλογή  όπως και ΟΛΟΙ οι άλλοι δήμοι του ΠΕΣΥΔΑΠ με βάση τη γνωστή εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών , με ημερομηνία 16/1/2024.

Είναι δε χαρακτηριστικό  των σχέσεων που διέπουν την  παράταξη Χουρσαλά και Γουρδομιχάλη , ότι μετά την εκφώνηση του αποτελέσματος της εκλογής , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής , ξέσπασαν σε …χειροκροτήματα!!!!

Κάτι που  δεν συνέβη , νωρίτερα όταν  εξελέγησαν οι εκπρόσωποι της για έναν σημαντικότερο  φορέα  , την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

Η « εγκύκλιος» και ο Τζέρμπος

Εκτός από τα παραπάνω πρωτοφανή, ένα ακόμη ήταν η στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου , κ. Τζέρμπου.

Ο κ. Τζέρμπος όχι μόνο πριν τη συνεδρίαση δεν απέστειλε στην αντιπολίτευση την περιβόητη αυτή « εγκύκλιο»  για να γνωρίζει τι ισχύει για την εκλογή ,αλλά ούτε τη διένειμε κατά την εξέλιξη της διαδικασίας.

Ισχυρίστηκε δε, ότι είχε μόνο ένα αντίτυπο , παρότι του ζητήθηκε να σταλεί κάποιος από τους παριστάμενους υπαλλήλους του δήμου , να βγάλει φωτοτυπίες.Ούτε καν την επέδειξε.

Τότε ο κ. Χρήστου , ζήτησε να του δοθεί έστω και την επόμενη μέρα

. Όταν λοιπόν την επομένη προσήλθε Δημοτικός του Σύμβουλος στο Δημαρχείο, αρνήθηκαν να του την επιδώσουν λέγοντας ότι έπρεπε να υποβάλλει γραπτώς σχετικό αίτημα . Γι αυτό δηλαδή  που ήταν υποχρεωμένοι να έχουν πράξει πριν από τη συνεδρίαση.