Μόνο επί Χουρσαλά και Δημόπουλο συμβαίνουν αυτά . Ενέκριναν μελέτη για έργο εκατομμυρίων …χωρίς να την έχουν στείλει

Το έχουμε επανειλημμένα ξαναγράψει. Όσα συμβαίνουν επί συνδιοίκησης Χουρσαλά-Δημόπουλου, δεν έχουν ξανασυμβεί ποτέ στο δήμο Κορυδαλλού και πιθανότατα στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων :

  • Διαγωνισμοί δεκάδων προσλήψεων …ολίγων ωρών προθεσμίας κατάθεσης δικαιολογητικών!
  • Σωρηδόν αναθέσεις έργων -προμηθειών  συνολικού προυπολογισμού εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, είναι μερικά από εκείνα  στα θέματα διαχείρισης , τα οποία οι πολίτες του Κορυδαλλού δεν θα λησμονήσουν για να τους ” επιβραβεύσουν”.

Παραμένοντας ” σταθεροί” στις ” αξίες” αυτές η συνδιοίκηση Χουρσαλά -Δημόπουλου , έκανε την Πέμπτη και το εξής επίσης απερίγραπτο ,  το οποίο εγείρει πολλά -μα πάρα πολλά ερωτηματικά δεδομένου ότι αφορά έργο …3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην Οικονομική Επιτροπή λοιπόν , στην οποία πρόεδρος είναι ο ίδιος ο … δήμαρχος κ. Χουρσαλάς , πέρασε -εγκρίθηκε το θέμα  “Λήψη απόφασης για την κατ’ αρχήν έγκριση μελέτης εφαρμογής του έργου: «Βελτίωση οδικής ασφάλειας Δήμου Κορυδαλλού», συνολικής δαπάνης 3.500.000,00€”.

Ωστόσο στα μέλη της Επιτροπής , μέχρι και την στιγμή της  συνεδρίαση της , δεν είχε σταλεί η μελέτη για το τι αφορά το έργο , τι πρόκειται να γίνει και οτιδήποτε άλλο, όπως είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ από το νόμο.

 Το μόνο που είχε σταλεί στα μέλη της Επιτροπής , η οποία στη συντριπτική της πλειοψηφία απαρτίζεται από Δημοτικούς Συμβούλους των παρατάξεων των κκ Χουρσαλά -Δημόπουλος , ήταν οι ακόλουθες …τέσσερις όλο κι όλο γραμμές:

 “κ. Πρόεδρε, έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 49 του Ν. 4412/2016 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, σας υποβάλλουμε την αρ. 28/2022 μελέτη εφαρμογής του έργου: «Βελτίωση οδικής ασφάλειας Δήμου Κορυδαλλού», συνολικής δαπάνης 3.500.000,00€ και παρακαλούμε για την κατ’ αρχήν έγκριση της εν λόγω μελέτης”.

  • Πως λοιπόν αυτοί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι το ψήφισαν;
  • Θεωρούν ότι έτσι “υπηρετούν” τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση και διαχείριση του δημοσίου χρήματος;
  • Αν το έπραττε αυτό μια οποιαδήποτε κυβέρνηση οι συγκεκριμένοι αυτοί κύριοι τι θα έλεγαν ; ; Θα επικροτούσαν ;
  • Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος , Γ. Δημόπουλος, που υπογράφει τις παραπάνω αράδες , αν είχε συμβεί αυτό επί διοίκησης Κασιμάτη , τι θα έλεγε και θα έκανε  με βάση τα όσα για άλλα υποδεέστερης σημασίας κατάγγειλε τότε με …σφοδρότητα ;
  • Ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου που συνυπογράφει το παραπάνω τι λέει; Ενήργησε ορθά να εισηγείται την έγκριση μελέτης χωρίς να  έχει …αποσταλεί; Αυτό ” ορίζει” ο νόμος;
  • Οι άλλες παρατάξεις -πλην του ” Μαζί για τον Κορυδαλλό” το οποίο εξαιτίας αυτού απείχε από τη συνεδρίαση -τι έπραξαν ;Το κατάγγειλαν ή το … ψήφισαν ;

 

 

 

 

 

 

 

Ο Προϊστάμενος Ο Αντιδήμαρχος
Δ.Τ.Υ. Δ.Τ.Υ.

 

Στέργιος Στεργιόπουλος Γεώργιος Δημόπουλος