Μόνο οι βουλευτές της ΝΔ από τους 8 της Β’ Πειραιά ψήφισαν το γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια

 

Ποιος να το περίμενε αυτό και προπαντός άλλες εποχές .

Μόνο οι τέσσερις βουλευτές ψήφισαν το νομοσχέδιο ” για την ισότητα στον πολιτικό γάμο” που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια και τα δικαιώματα που αποκτούν στην υιοθεσία.

Συγκεκριμένα από τους οκτώ βουλευτές  οι ( κατά σειρά εκλογής) κκ Λιβανός ,Βρεττάκος Μαρκόπουλος , Τραγάκης, έδωσαν θετική ψήφο στο νομοσχέδιο.

Παρά τις αντιδράσεις ενός σημαντικού τμήματος της εκλογικής τους βάσης και της στενότατης σχέσης που διατηρούν όλοι τους  με εκκλησιαστικούς κύκλους.

Αντίθετα ” παρών” δήλωσε η μοναδική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη ενώ το καταψήφισε η βουλευτής του ΚΚΕ , ( σε ορισμένα άρθρα το ΚΚΕ δήλωσε υπέρ ή “παρών”) και οι βουλευτές  της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ.

Σ΄ότι αφορά τη ΝΔ, αξιοσημείωτο είναι ότι από τις πολυεδρικές περιφέρειες , η Β΄Πειραιά , είναι η μοναδική όπου όλοι οι βουλευτές της , πειθάρχησαν στην κυβερνητική-κομματική γραμμή. Ενώ 20 ” γαλάζιοι” βουλευτές ψήφισαν κατά και 31 απείχαν .Δηλαδή σχεδόν το 1/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

 

Τέλος , ενδιαφέρον έχει αν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , που δεν ακολούθησε την κομματική γραμμή  και αψήφισε τις προεδρικές προειδοποιήσεις του κ.Κασσελάκη , θα υποστεί συνέπειες.