Να ανακληθούν οι αυξήσεις –φωτιά στις αντικειμενικές  των δήμων Β΄ Πειραιά , απαιτεί ο Ραγκούσης

 

Απαράδεκτη  κυβερνητική απόφαση «που πρέπει άμεσα να ανακληθεί», χαρακτηρίζει το ύψος των αυξήσεων στις αντικειμενικές αξίες των δήμων της Β΄Πειραιά , ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ , Γιάννης Ραγκούσης.

Σ΄ανακοίνωση του , ο κ. Ραγούσης κάνει λόγο για στοχοποίηση των πολιτών και των νοικοκυριών  της Β´Πειραiά από  την «κυβέρνηση Μητσοτάκη» και « με όπλο τις νέες άδικες και αδικαιολόγητα αυξημένες αντικειμενικές αξίες».
Πρόκειται αναφέρει , για « νέους άδικους πρόσθετους φόρους στα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, καθώς και στη μεσαία τάξη του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, του Κορυδαλλού, της Νίκαιας-Ρέντη, του Περάματος και της Σαλαμίνας».

Ο κ. Ραγκούσης στην ανακοίνωση του , διερωτάται , « πού κατοικούν αυτοί οι «εκτιμητές» όπως και ο Υπουργός Οικονομικών για να προτείνουν την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο Κερατσίνι κατά 38,89%, στο Πέραμα κατά 40%, στη Νίκαια κατά 29,41 %, στον Κορυδαλλό κατά 16,67 %, στο Ρέντη κατά 13,64%, στη  Δραπετσώνα κατά 21,05%, στη Σαλαμίνα  κατά 7,69% , ενώ την ίδια ώρα μειώνονται στην Κηφισιά κατά -34,78%, στην Πεντέλη κατά -20%, στην Εκάλη κατά -9,09%;».
Ακόμη επισημαίνει ότι  οι αυξήσεις αυτές θα  συμπαρασύρουν προς τα πάνω το φόρο μεταβίβασης και κληρονομιάς, τα Δημοτικά Τέλη, τον ΕΝΦΙΑ, καθώς και πάνω από 20 διαφορετικούς φόρους και τέλη επί ακινήτων, «παρά τις ψευδείς κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για το αντίθετο».

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ , « πρόκειται για μία αδιανόητη κυβερνητική απόφαση που πρέπει να συναντήσει τη γενικευμένη κατακραυγή όλων των κατοίκων της Β´Πειραιά, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων».