Νύχτα τρόμου στον Άνω Κορυδαλλού-Στο έλεος των Ρομά

 

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας , οι κάτοικοι του Άνω Κορυδαλλού και κυρίως στο Σχιστό.

Ομάδες ΡΟΜΑ από τον καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί εκεί, “ξεσηκώθηκαν” για τον πυροβολισμό  του 16χρονου ΡΟΜΑ στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης .

Συγκεκριμένα  άναψαν φωτιές στους δρόμους  καίγοντας κάδους και πνίγοντας την περιοχή με τοξικούς καπνούς ,  φώναζαν συνθήματα ενώ κάποια στιγμή , όπως καταγγέλλεται ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Ο “μαχαλάς” των ΡΟΜΑ , στο Σχιστό Κορυδαλλού , αποτελεί ανοικτή πληγή για την περιοχή , με τους κατοίκους της , να καταγγέλλουν επανειλημμένα την παραβατική συμπεριφορά τους , που είναι υποχρεωμένοι να βιώνουν.

Ο οικισμός , που έχει μετατραπεί σε γκέτο , άρχισε να δημιουργείται από τις αρχές της δεκαετίας του ‘ 80 και να επεκτείνεται ανεξέλεγκτα  μετά το 2000.

Οι εκτάσεις  είναι στην πλειοψηφία  καταπατημένες ενώ υπάρχει εκτεταμένη ρευματοκλοπή αλλά και παράνομες συνδέσεις νερού , για τα οποία ο δήμος κάθε χρόνο πληρώνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Πολλοί δε από τους διαμένοντες ΡΟΜΑ εκεί είναι από άλλες γειτονικές βαλκανικές χώρες .

Για την κατάσταση , ευθύνονται όλες οι Δημοτικές αρχές από το ’80 και μετά, για την ανοχή που επέδειξαν καθώς και των άλλων κρατικών υπηρεσιών ( αστυνομία , δασαρχείο κλπ)-αλλά και όλα τα Δημοτικά Συμβούλια – δημοτικές παρατάξεις  από τότε ,αφού σχεδόν ΟΥΔΕΠΟΤΕ, διεξήχθη μια ολοκληρωμένη και σε βάθος συζήτηση για το θέμα αυτό.

Μάλιστα , όποτε κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος , είχε τολμήσει να το θέσει , χαρακτηριζόταν ” ακροδεξιός”.

Αντίθετα οι  εκάστοτε Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι συζητούσαν επί ώρες για τη ” Νικαράγουα” , το ” Παλαιστινιακό” κλπ.

Σημειωτέον ότι πριν 10 μέρες , στον οικισμό , πραγματοποιήθηκα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Δίωξης κατά των Ναρκωτικών της ΕΛΑΣ

Επίσης χαρακτηριστικό του τι συμβαίνει στο “μαχαλά” ,  είναι όσα συνέβησαν το φετινό καλοκαίρι. Συγκεκριμένα καταγράφηκε ρεκόρ πυρκαγιών  -σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας-και μάλιστα σχεδόν κάθε μέρα, πέριξ του οικισμού στο  Όρος Αιγάλεω , που αποδόθηκε σε σκοπιμότητες εγκατάστασης νέων καταπατητών.

Η διοίκηση του δήμου , οφείλει άμεσα, εντός των επόμενων ημερών , να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του δήμου. Και όχι όπως κάνει πάντα σε σημαντικά θέματα ,τα αφήνει να ” ξεχαστούν ” και ” βλέπουμε”.Επίσης να καλέσει να παραστούν εκπρόσωποι απ΄όλες τις συναρμόδιες Κρατικές  Αρχές.

Στη συνεδρίαση αυτή να συζητηθεί σε βάθος το θέμα και το Δημοτικό Συμβούλιο να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις, που θα προστατεύουν  τους πολίτες της περιοχής από παραβατικές συμπεριφορές και θα θέτουν τέλος στο άβατο. Και κυρίως να επιβάλλουν τη νομιμότητα , απομακρύνοντας τους όποιους καταπατητές!

Παράλληλα να πράξει ότι οφείλει ως δήμος μιας ευνοούμενης και ευρωπαικής χώρας για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους και εφαρμόζοντας πολιτικές κοινωνικής ένταξης , επιμόρφωσης κλπ.

Αν δεν συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση Χουρσαλά , οφείλουν να το πράξουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης . Ειδάλλως θα είναι το ίδιο συνένοχες μ’ αυτές.