Ν. Κατσούλης : Ξέφρενος ο κατήφορος της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών

 

 

Συνεχίζει να αφαιρεί δικαιώματα από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στους δήμους, ο υπουργός Εσωτερικών , Μάκης Βορίδης , καταγγέλλει η παράταξη ” Μαζί για τον Κορυδαλλό”, επικεφαλής της οποίας είναι ο Νίκος Κατσούλης, μ΄αφορμή τη νέα διάταξη του , η οποία απαγορεύει στους επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων να προτείνουν προς συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης.

“Η φίμωση της αντιπολίτευσης, μια ακόμη πληγή για τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα, έρχεται μετά από σειρά παρόμοιων μέτρων όπως:

Τις ρυθμίσεις των νόμων Θεοδωρικάκου για τη λειτουργία των οργάνων των ΟΤΑ που ουσιαστικά υποκαθιστούν το Δημοτικό Συμβούλιο από την Οικονομική Επιτροπή και ήδη κρίνονται αντισυνταγματικές από το ΣτΕ.

Τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Οικονομική Επιτροπή, όπου η πλειοψηφία διορίζεται από τον Δήμαρχο ανεξάρτητα του ποσοστού που έλαβε!

Την ψήφιση του νέου αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου όπου με το 43% κατοχυρώνεται στον πρώτο συνδυασμό το 60% των εδρών εκμηδενίζοντας έτσι την αντιπολίτευση”, υπογραμμίζει η παράταξη ” Μαζί για τον Κορυδαλλό”.

“Τα θέματα προ ημερησίας διάταξης που θέτουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των αντιπολιτευομένων παρατάξεων συνιστούν πηγή οξυγόνου και ανάσας στοιχειώδους δημοκρατίας για τη λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων.Περιμένουμε την αντίδραση των αυτοδιοικητικών, είτε βρίσκονται στις διοικήσεις των Δήμων είτε στην αντιπολίτευση, για να μπει ένα φρένο στον κατήφορο”, αναφέρει η παράταξη.