Οριστικό : Με τον Χρήστου ο Πάχος

Μια «μεταγραφή» που θα συζητηθεί πολύ και είναι βέβαιον ότι θα αφήσει το αποτύπωμα της , στις διεργασίες σχηματοποίησης  του  « παραταξιακού τοπίου» που ήδη συντελούνται  , στον Κορυδαλλό ενόψει των Δημοτικών Εκλογών, τον Οκτώβριο του 2023, «κλείδωσε».

Πρόκειται για τον προσφάτως ανεξαρτητοποιηθέντα  από τη διοίκηση Χουρσαλά και  μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών , Γιάννη Πάχο .

Ο κ. Πάχος ,που έχει διατελέσει και πρόεδρος της Οργάνωσης της ΝΔ , στον Κορυδαλλό , όλα δείχνουν ότι  επέλεξε να συνεργαστεί με τον πρώην δήμαρχο , Στέφανο Χρήστου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος  στις Δημοτικές Εκλογές του 2023.

«Επιστέγασμα» όλων αυτών ήταν η από κοινού  δημόσια πλέον παρουσία τους στις εορταστικές εκδηλώσεις  του Ιερού Ναού του Αγ. Δημητρίου .Μαζί με τον έτερο Δημοτικό Σύμβουλο , Γιάννη Διάκο , που εδώ και μήνες έχει ταχθεί στο πλευρό του  κ. Χρήστου και επίσης ανεξαρτητοποιήθηκε από το συνδυασμό του Γ. Δημόπουλου , που μετέχει στη συνδιοίκηση του δήμου.

Ο κ. Πάχος, είχε στοχοποιηθεί την περίοδο Κασιμάτη , όπου ήταν πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής , από τον τότε  αντιπολιτευόμενο  κ. Δημόπουλο και είχε αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» των καταγγελιών  του  κατά της τότε  Δημοτικής Αρχής .

Αλλά και κατά την προεκλογική περίοδο κατά του κ. Χουρσαλά πλέον , διότι είχε υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο τον κ.Πάχο.

Βέβαια , μετά τις εκλογές και τη συμμετοχή του κ. Δημόπουλου στη συνδιοίκηση, όλες αυτές οι καταγγελίες …ξεχάστηκαν . Και επί τρία χρόνια  ο κ. Δημόπουλος ,  δεν είχε κανένα θέμα να συμμετέχει στην ίδια Δημοτική Αρχή με τον κ. Πάχο, ο οποίος ήταν από τα σημαίνοντα στελέχη της.

Όπως επίσης  ξεχάστηκε και η δημόσια  δέσμευση που είχε αναλάβει από κοινού με τον κ. Χουρσαλά ενόψει του  καθοριστικού β΄γύρου των Δημοτικών Εκλογών , για έλεγχο στη διαχείριση των σχολικών επιτροπών επί δημαρχίας Κασιμάτη.

Μάλιστα αυτό είχε αποτυπωθεί και σε επιστολή που μοιράστηκε ακόμη και από τον ίδιο τον κ.Δημόπουλο, σε χιλιάδες αντίτυπα , την κρίσιμη βδομάδα πριν το β΄γύρο ,για να πεισθούν οι ψηφοφόροι του να ψηφίσουν τον κ. Χουρσαλά που μέχρι τότε τον κατήγγειλε και γι αυτό.

Η ανεξαρτητοποίηση

Όπως έχουμε γράψει ο κ. Πάχος , αποχώρησε με ηχηρότατο τρόπο , από τη Δημοτική Αρχή και τη διοικούσα ” παράταξη”.

Στην επιστολή  ανεξαρτητοποίησης του , αφήνει βαρύτατα υπονοούμενα κατά της Δημοτικής Αρχής, την οποία χαρακτηρίζει ” δισυπόστατη” και ” δικέφαλη” αναφερόμενος στη συνδιοίκησης Χουρσαλά- Δημόπουλου.

Συγκεκριμένα κατήγγειλε μεταξύ άλλων  τη συνδιοίκηση Χουρσαλα-Δημόπουλου , ότι:

–  λειτουργεί ” αντιθεσμικά” ,

–  ” δεν ακολουθεί τις αρχές διαφάνειας που είχαμε υποσχεθεί”  και το κυριότερο

-” δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και εξυπηρετεί μόνο προσωπικά συμφέροντα κάθε είδους”.