Για άλλη μια φορά , οι δήμοι Κορυδαλλού –Νικαίας , δεν πέρασαν τον «πήχη» για να ενταχθούν σ΄ένα σημαντικότατο ευρωπαικό πρόγραμμα .
Συγκεκριμένα δεν συμπεριελήφθησαν στο πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ» , στο οποίο εντάχθηκε όμως ένας πολύ μεγάλος αριθμός δήμων και συγκεκριμένα 52!
Το πόσο μάλιστα για κάθε Δήμο φθάνει –ανάλογα με την πρόταση και τον πληθυσμό του –έως και 2.770.000 ευρώ
Το συγκεκριμένο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με έξυπνες εφαρμογές τεχνολογίας και πληροφορικής προς όφελος των κατοίκων, των επιχειρήσεων, αλλά και των επισκεπτών των Δήμων.
Ειδικότερα οι δράσεις έχουν στόχο τη βιώσιμη μετακίνηση, την εξοικονόμηση ενέργειας, την ενδυνάμωση της τοπικής δημοκρατίας, την προστασία από κυβερνο-επιθέσεις, την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών και ευρύτερα τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, των επιχειρήσεων και της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Ειδικότερα μεταξύ άλλων:
• Η ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις (Network Firewall, Endpoint security κλπ.) και η παροχή συστήματος τηλε-εργασίας
• Η κεντρική ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης και συλλογής δεδομένων δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ
• Η οργάνωση γραφείου κίνησης και η διαχείριση δημοτικού στόλου οχημάτων
• Ο έξυπνος οδηγός Πόλης / Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων
• Το σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών πληρωμών