Πήραν στο ” ψιλό” τον …”ψηλό” Χουρσαλάς- Κατσάνου

 

 

Να φανεί ” επισπεύδοντας”  στο θέμα των επενδυτικών σχεδίων  Εκκλησίας- Πολιτείας , στο Σχιστό Περάματος -Κερατσινίου , επιχείρησε , στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού , ο εκ των επικεφαλής της αντιπολίτευσης , Γρηγόρης Γουρδομιχάλης. Με μια χροιά ” αριστεροσύνης” τόση όση που να …μη διαταράξει και τις σχέσεις του με την Εκκλησία .

Συγκεκριμένα , ούτε λίγο-ούτε πολύ εγκάλεσε την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Μερόπη Κατσάνου  γιατί δεν το είχε συμπεριλάβει στα θέματα της συνεδρίασης.

Τι ήταν όμως να το πει αυτό;

Αμέσως τον ..περιέλαβε η κυρία Κατσάνου και του …υπενθύμισε ότι εκείνος ήταν που στην προηγούμενη συνεδρίαση που είχε πρωτοθέσει το επίμαχο , είχε δεσμευτεί ο ίδιος ότι στην παρούσα θα παρουσίαζε μια ολοκληρωμένη εισήγηση-ενημέρωση.

Όταν μάλιστα , ο κ. Γουρδομιχάλης , επιχείρησε να το ” θολώσει” , η κυρία Κατσάνου , κάθε άλλο παρά του άφησε οποιοδήποτε περιθώριο λέγοντας του ότι αν δεν θυμάται να ανατρέξει στα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης , για να διαβάσει τι είχε πει.

Και εκεί που περίμενε ότι το θέμα τέλειωσε – έχοντας προφανώς τη μέχρι τώρα γαλαντόμο αντιμετώπιση που είχε από τη Δημοτική Αρχή- την …σκυτάλη πήρε ο ίδιος ο δήμαρχος , Νίκος Χουρσαλάς και μ΄αυτά που του έλεγε  ,τα μειδιάματα “πλημμύρισαν” την αίθουσα.

Οι σχετικοί διάλογοι ( όσα μπορέσαμε να καταγράψουμε λόγω των επικαλύψεων στις ομιλίες τους , γιατί μιλούσαν εκτός σειράς ή μακριά από το μικρόφωνο καθώς και λόγω της  ταχύτητας που εναλλάσσονταν οι διάλογοι)  να είναι είναι …απολαυστικοί:

Γρ.Γουρδομιχάλης: Δεν διαμαρτύρομαι(!), απλώς λέω ότι έπρεπε να συζητηθεί για τα έργα που προγραμματίζει η εκκλησία στο όρος Αιγάλεω.

Κατσάνου: Εσείς είχατε δεσμευθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση να φέρετε εισήγηση.Κοιτάξτε τα πρακτικά; Θέλετε να σας τα δείξω; Δεσμευθήκατε ως επικεφαλής παράταξης και όχι ως ΠΕΣΥΔΑΠ( όπου είναι πρόεδρος). Φέρτε εισήγηση,

Γρ.Γουρδομιχάλης: Αν περιμένετε να έχετε εισήγηση, θα την έχετε σίγουρα

Κατσάνου: Άρα θα την έχω στην επόμενη συνεδρίαση , έτσι;

Χουρσαλάς: Άν δεν έχετε άποψη εσείς, που το έργα γίνονται ακριβώς απέναντί σας ( από τον ΠΕΣΥΔΑΠ στο Σχιστό όπου είναι πρόεδρος) ως κατ΄εξοχήν αρμόδιος ; Είναι « ευτυχή» συγκυρία που σας έχουμε εκεί.

Γρ.Γουρδομιχάλης: Εγώ για να εκφραστώ σε θέματα που δεν είναι τρέχοντα, είναι θέμα δεοντολογίας να έχω απόφαση του ΠΕΣΥΔΑΠ