Παρέμβαση καταπέλτης  Χρήστου για τα Λατομεία  με 4 προτάσεις –δράσεις και ηχηρό « χαστούκι» για το « δίδυμο Χουραλά –Δημόπουλου

 

Ενώπιον των μεγάλων ευθυνών της για το χώρο των πρώην λατομείων  θέτει ευθέως τη συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου , ο πρώην δήμαρχος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά  , Στέφανος  Χρήστου , μ΄ανοικτή επιστολή του, προς τους πολίτες  του Κορυδαλλού , την πολιτική διοίκηση του δήμου ,  τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους βουλευτές.

Ο κ. Χρήστου , επισημαίνει τις βαρύτατες επιπτώσεις που έχουν για την πόλη οι μέχρι τώρα ενέργειες της τωρινής Δημοτικής Αρχής  , στο θέμα αυτό:

Είτε πρόκειται για την παντελή αμέλεια  που έχει επιδείξει σ΄ότι αφορά την επαρκή φύλαξη του χώρου ,  με αποτέλεσμα να γίνονται  εκτεταμένες  παράνομες εναποθέσεις μπαζών . Παρότι ο δήμος έχει αναλάβει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με υπογραφή του κ. Χουρσαλά την ευθύνη φύλαξης …

Είτε για  την απεμπόληση με την υπογραφή , από τη συνδιοίκηση  Χουρσαλά –Δημόπουλου , της χρηματοδότησης από τον πλέον αρμόδιο φορέα , τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ,των μελετών και των αθλητικών έργων … όποτε αυτά  σχεδιαστούν και ξεκινήσουν.

Παράλληλα τους υπογραμμίζει,  την τεράστιας σημασίας   συμφωνία για την πόλη του Κορυδαλλού  και ιδιαίτερα για τον Άνω Κορυδαλλό-Σχιστό και την αθλητική κοινότητα της πόλης , που είχε εκείνος ως δήμαρχος  συνάψει  με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), το 2004.

Τότε ο κ. Χρήστου, είχε πετύχει μετά από μακρόχρονη  δυναμική διεκδίκηση του ,   να υπογραφεί  σύμβαση με τη ΓΓΑ, για την κατασκευή αθλητικού κέντρου στα Λατομεία, με δικά της χρήματα . Και όχι του δήμου , όπως τώρα  αντίθετα έπραξε , υπέγραψε και  δέσμευσε μακροχρόνια το δήμο, η συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου.

Η Συμφωνία αυτή ξεκίνησε να υλοποιείται και  όπως υπενθυμίζει στην επιστολή του , ο κ. Χρήστου , το Σεπτέμβριο του 2006 ,  δημοπρατήθηκαν τα πρώτα έργα ύψους 6.000.000 ευρώ από τη Γ.Γ. Αθλητισμού και με δαπάνες της. Τα οποία όμως μετά την αποχώρηση του , την 31η Δεκεμβρίου 2006 , ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΑΝ.

         Προτάσεις

Ο κ. Χρήστου ,στην επιστολή του  αυτή  ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο σε  επισημάνσεις .

Δρώντας μ΄αίσθημα ευθύνης προς την πόλη και τα συμφέροντα εκείνης και των πολιτών της , καταθέτει και 4 συγκεκριμένες προτάσεις , άμεσης υλοποίησης , για την αναστροφή το γρηγορότερο δυνατόν των βλαβερών συνεπειών που έχει η συνέχιση της σημερινής κατάστασης στα λατομεία αλλά και η συμφωνία που υπέγραψε η συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου.

Συγκεκριμένα προτείνει:

 α) Την άμεση αναθεώρηση της εν λόγω σύμβασης και την οριστική κατάργηση του όρου «Β»

β) Την κατάθεση αναφοράς κατά παντός υπευθύνου στον εισαγγελέα, για την ανέλεγκτη ρίψη αδρανών υλικών στην εν λόγω έκταση

γ) Άμεσο αίτημα στην Αστυνομική Αρχή για συχνή και συστηματική εποπτεία του χώρου, μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

δ) Σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό το εν λόγω θέμα και την πρόσκληση όλων των αθλητικών παραγόντων της πόλης καθώς και των κατοίκων της περιοχής.

 

Η Ανοικτή Επιστολή

Η Ανοιχτή  Επιστολή του κ. Χρήστου ,έχει ως εξής :

Η έκταση των 115 στρεμμάτων στα παλιά Λατομεία απαλλοτριώθηκε τελεσίδικα το 2005 υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και για Αθλητικά Έργα στο δήμο Κορυδαλλού, μετά από σειρά αγώνων της τότε δημοτικής αρχής, του υπογράφοντος ως δημάρχου, των αθλητικών παραγόντων της πόλης και των κατοίκων της περιοχής.

Το 2004 έγινε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη Γ.Γ. Αθλητισμού, που υπεγράφη από τον υπογράφοντα ως δήμαρχο, για την κατασκευή αθλητικού κέντρου στα Λατομεία, όπως αυτό αποτυπώνονταν στα συγκεκριμένα σχέδια-πρόταση.

Τον Σεπτέμβριο του 2006 δημοπρατήθηκαν τα πρώτα έργα ύψους 6.000.000 ευρώ από τη Γ.Γ. Αθλητισμού και με δαπάνες της.

Άκομψα και κόντρα στην αμείλικτη γραπτή πραγματικότητα, ο σημερινός δήμαρχος προσπάθησε να παρουσιάσει ωε επίτευγμα την δυσανάλογη και εις βάρος ουσιαστικά του δήμου (θα εξηγήσω παρακάτω), σύμβαση παραχώρησης της χρήσης από την παρούσα κυβέρνηση.

Επειδή είμαι κάτοικος της περιοχής, επισκέφθηκα πριν από δέκα ημέρες με συνεργάτες και δημότες τον χώρο και διαπίστωσα την πλήρη εγκατάλειψη και διαρκή επιβάρυνση της έκτασης από αδρανή υλικά, άγνωστης προέλευσης.

Στα τρία χρόνια θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής δεν έγινε απολύτως τίποτα στα Λατομεία εκτός από τα άγνωστης εργολαβίας και κόστους, γηπεδάκια του τένις.

Να σημειωθεί δε, ότι η έκταση αυτή για την απαλλοτρίωση κόστισε στο κράτος και κατά συνέπεια στους πολίτες 20.000.000 ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με τη δυσανάλογη – όπως είπα παραπάνω – σύμβαση για τα συμφέροντα του δήμου, όποια αθλητικά έργα γίνουν στο χώρο αυτό, θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν από το δήμο και μόνο και όχι από το Υπουργείο Αθλητισμού!!!  Αυτός ο όρος τα λέει όλα.

Με αυτή την σύμβαση ο δήμαρχος και οι διάφοροι πολιτικοί του συνεργάτες καταδίκασαν αυτή την πολύτιμη έκταση για το δήμο και την ανάπτυξή του, σε πλήρη αδράνεια.

Να σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με τη συγκεκριμένη σύμβαση ο χώρος πρέπει να φυλάσσεται από τον δήμο.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, προτείνω:

α) Την άμεση αναθεώρηση της εν λόγω σύμβασης και την οριστική κατάργηση του όρου «Β»

β) Την κατάθεση αναφοράς κατά παντός υπευθύνου στον εισαγγελέα, για την ανέλεγκτη ρίψη αδρανών υλικών στην εν λόγω έκταση

γ) Άμεσο αίτημα στην Αστυνομική Αρχή για συχνή και συστηματική εποπτεία του χώρου, μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

δ) Σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό το εν λόγω θέμα και την πρόσκληση όλων των αθλητικών παραγόντων της πόλης καθώς και των κατοίκων της περιοχής.

 

Κοινοποίηση :

  1. κ. Δήμαρχο Κορυδαλλού
  2. κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
  3. κκ. Επικεφαλής Παρατάξεων
  4. κ. Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά
  5. κκ. Περιφ Συμβούλους Πειραιά
  6. κκ. Βουλευτές Β΄ Πειραιά

 

Κορυδαλλός 25 Μαϊου 2022

 

Στέφανος Γ. Χρήστου

π. δήμαρχος Κορυδαλλού

π. Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά