Περιόδευσε ο Τσίπρας στον Κορυδαλλό-Δεν τον υποδέχθηκε ούτε τον  συνάντησε ο Χουρσαλάς

 

Περιοδεία στην αγορά του Κορυδαλλού πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη βαρύτητα που αποδίδει στο εκλογικό αποτέλεσμα που θα φέρει το κόμμα του όποτε προκηρυχθούν οι εκλογές στην περιφέρεια της Β΄ Πειραιά.

Σ΄αντίθεση μ΄ότι συνέβη σ΄άλλες περιοδείες πολιτικών αρχηγών ( Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη), ο δήμαρχος Κορυδαλλού , Νίκος Χουρσαλάς ,δεν επεδίωξε να συναντηθεί μαζί του. Το ίδιο και όλα τα στελέχη-Δημοτικοί Σύμβουλοι  της  Δημοτικής Αρχής του , ακόμη και εκείνα που «δηλώνουν» ότι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας , συνοδευόταν από τους βουλευτές του κόμματός του , στη Β΄Πειραιά ( Ραγκούση-Κασιμάτη-Αλεξιάδη) και μέλη της Νομαρχιακής Πειραιά και της Οργάνωσης του  ΣΥΡΙΖΑ στον Κορυδαλλό.Και όπως λένε , το κλίμα ήταν ιδιαίτερο θερμό, για τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά το πέρας της περιοδείας του ,συνέφαγε μαζί τους , σε μεζεδοπωλείο της πλατείας Ελ. Βενιζέλου.

Κατά την περιοδεία του στην αγορά, ο κ. Τσίπρας συζήτησε με πολίτες και καταστηματάρχες για τις ακραίες ανατιμήσεις και την ακρίβεια στην ενέργεια, τα καύσιμα και το σούπερ μάρκετ, για τη δραματική μείωση των εισοδημάτων και του τζίρου που αυτές επιφέρουν, τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους και τις μεγάλες αυξήσεις στις δόσεις των δανείων υπό τον κίνδυνο μαζικών πλέον πλειστηριασμών ακόμα και της πρώτης κατοικίας.

«Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι δυστυχώς από τα δυσκολότερα Χριστούγεννα της τελευταίας δεκαετίας για την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Η ακρίβεια σαρώνει τα εισοδήματα, νοικοκυριά και επιχειρήσεις βρίσκονται σε απόγνωση, την ίδια στιγμή όμως κάποιοι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι αυγατίζουν τα κέρδη τους. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους δίνει την δυνατότητα να έχουν δισεκατομμύρια υπερκερδών, ενώ για την μεγάλη πλειοψηφία φιλοδωρήματα. Ανεπαρκή προεκλογικά φιλοδωρήματα», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

«Αν ήμουν πρωθυπουργός σε μια χώρα όπου το 85% θα χρειαζόταν food pass για να ζήσει, όχι δεν θα είχα μούτρα να πανηγυρίζω, αλλά ούτε να κυκλοφορώ στον δρόμο. Αυτό όμως συμβαίνει σήμερα. Πανηγυρίζουν για τα 20 ευρώ το μήνα στο σούπερ μάρκετ για το 85%, όχι για τους αδύναμους, για τη μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή της ελληνικής κοινωνίας που περνάει τρομακτικές δυσκολίες», σχολίασε, τονίζοντας πως «ο ελληνικός λαός όμως δεν χρειάζεται ανεπαρκή φιλοδωρήματα». «Αυτό που χρειάζεται είναι να επιστρέψει η δικαιοσύνη. Χρειάζεται δίκαιη αύξηση του μισθού και του εισοδήματος. Δίκαιη αναδιανομή του πλούτου και τέλος της αισχροκέρδειας. Αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ. Αύξηση και στους δημόσιους υπαλλήλους 10% τουλάχιστον, καθώς είναι για δέκα χρόνια με μισθούς που είναι καθηλωμένοι. Μείωση των οριζόντιων φόρων, του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης και ΦΠΑ. Και δίκαιη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με διαγραφή μέρους της ονομαστικής αξίας και 120 δόσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα. Θα δώσει όμως ανάσα στην κοινωνία, θα ξαναφέρει δικαιοσύνη. Εύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα να είναι τα τελευταία που θα βρουν τον ελληνικό λαό βουτηγμένο μέσα στο βούρκο της αδικίας, των ανισοτήτων, της εκμετάλλευσης και της διαφθοράς. Και η ελπίδα να ξαναγεννηθεί σύντομα», κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας.