” Σουρωτήρι” από τα βροχόνερα Δημοτικό Σχολείο στον Κορυδαλλό-Υπήρξαν προβλήματα και σ’ άλλα ;

Μια νεροποντή , δυνατή  μεν αλλά όχι της έντασης εκείνης που προκάλεσε καταστροφές σ΄άλλες περιοχές της χώρας , ήταν ….υπεραρκετή για να προκαλέσει σοβαρότατη ζημιά στο 6ο Δημοτικό Σχολείο του Κορυδαλλού.

Σ΄ εκείνο – το μοναδικό στο χώρο των 88 στρ- που πριν ολίγες βδομάδες με απόφαση των κκ Χουρσαλά-Τζέρμπου, αποκλείστηκε από το πρόγραμμα έργων αναβάθμισης γιατί κρίθηκε ότι ήταν σε “καλύτερη” κατάσταση από τ΄άλλα!

Έτσι στο συγκεκριμένο σχολείο , στο οποίο σημειωτέον ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ούτε μια πινελιά δεν έκαναν – με την  βροχή της Τετάρτης , μπήκαν νερά .

Ακόμη και ο κεντρικός ηλεκτρολογικός πίνακας έσταζε νερά όταν πήγαν

Γονείς και εκπαιδευτικοί , μόλις σταμάτησε η καταιγίδα, έσπευσα στο σχολείο  να δουν αν έχει συμβεί κάτι.

Και έκπληκτοι είδαν να τρέχουν νερά από τον ηλεκτρολογικό πίνακα αλλά και από τους τοίχους στις αίθουσες.

Δείγμα της εγκατάλειψης που έχει αφεθεί όλα αυτά τα χρόνια από το δήμο.

Ο οποίος είναι και ο  αποκλειστικά αρμόδιος και υπεύθυνος – δήμαρχος, αντιδήμαρχοι ,Τεχνική Υπηρεσία-να εγγυηθεί ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ασφαλείς τη Δευτέρα.

Μέχρι αυτή την στιγμή ο δήμος , δεν έχει εκδώσει καμία σχετική ανακοίνωση , Ούτε καν έχει ενημερώσει έστω τους γονείς.

Γι αυτό τίθεται και το ερώτημα , αν αντίστοιχα ή άλλα προβλήματα έχουν προκληθεί και σ΄άλλα σχολεία και σε ποιά.

Μ΄αφορμή  δε ότι στο  συγκεκριμένο Δημοτικό Σχολείο δεν έγινε κανένα έργο συντήρηση το καλοκαίρι, τίθενται επίσης τα ερωτήματα:

-Αν έχει προβεί σε συντηρήσεις σ΄άλλα σχολεία

-Αν ναι τι  έπραξε στο καθένα

– Σε ποια δεν προέβη σε καμία εργασία και γιατί