Προφητικό το χθεσινό  δημοσίευμα μας για τις φυλακές Κορυδαλλού-Συμπλοκή με νεκρό

 

 

Ελάχιστες ώρες ήταν αρκετές για να επιβεβαιωθεί -δυστυχώς- το χθεσινό μας δημοσίευμα σχετικά με τις σημαντικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει , στην ασφάλεια των φυλακών , η μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό.

Με τίτλο « Ομολογούν τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στις Φυλακές Κορυδαλλού-Στη Βουλή , οι επιπτώσεις στην ασφάλεια -Η διοίκηση Χουρσαλά στην «κοσμάρα» της» , αναφερόμασταν στα όσα αποκαλυπτικά αναφέρονται στην απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη , στην ερώτηση που είχε υποβάλλει , η βουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗ , κυρία Ασημακοπούλου, για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί στην ασφάλεια του Σωφρονιστικού Καταστήματος.

Η επιβεβαίωση του χθεσινού πρωινού μας δημοσιεύματος , ήρθε μόλιες λίγες ώρες μετά , στη μια το μεσημέρι , με τη συμπλοκή συμμοριών Αλβανών κρατουμένων , στην Δ’  πτέρυγα , των « σκληρών» , όπου κρατούνται βαρυποινίτες, καταδικασμένοι κυρίως για ανθρωποκτονίες. Συμπλοκή  που είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό και έναν τραυματισμό .

Για αρκετή ώρα μετά το περιστατικό η κατάσταση ήταν τεταμένη στην 4η πτέρυγα των φυλακών .

Νεκρός είναι ο 35χρονος Αλβανός Αλφόνς Ντότσι .

Όπως αναφέρει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ « ο Ντότσι, αν και νέος σε ηλικία, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εμπλακεί σε σωρεία σοβαρών ποινικών αδικημάτων, μεταξύ αυτών και ανθρωποκτονίες, με τους γνωρίζοντες τα πράγματα να κάνουν λόγο για έναν αδίστακτο άνθρωπο που δεν το είχε σε τίποτα να αφαιρέσει μία ανθρώπινη ζωή. Άλλωστε τα εγκλήματα που τον βάρυναν είναι ενδεικτικά.

Το 2017 ο 35χρονος είχε βάψει τα χέρια του με αίμα δύο φορές κατά τη διάρκεια ισάριθμων ληστειών. Η πρώτη ήταν όταν δολοφόνησε έναν ιδιοκτήτη ψιλικατζίδικου στη Δυτική Αττική, ενώ η δεύτερη όταν πήρε τη ζωή μίας ηλικιωμένης γυναίκας πάνω στη προσπάθειά του να τη ληστέψει. Ειδικότερα ο Ντότσι είχε χτυπήσει με όπλο τη γυναίκα στο κεφάλι τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

Το 2018 εκτός από δολοφόνος έγινε και δραπέτης καθώς, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του στην Κρήτη, κατάφερε να αποδράσει από το πλοίο. Τελικά εντοπίστηκε δύο ημέρες αργότερα και συνελήφθη σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ.

Όσον αφορά στον δολοφόνο του 35χρονου που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στον Κορυδαλλό, το όνομα του είναι Αλτίν Βόκρι, είναι από το Κόσοβο και έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα συνέβησαν όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κάλεσαν τους κρατούμενους να μπουν στα κελιά τους. Κάποιοι συμφώνησαν και κάποιοι αντέδρασαν λόγω της έντονης ζέστης. Αυτή ήταν και η αφορμή. Κάπως έτσι ξεκίνησε καβγάς μεταξύ των κρατουμένων που εξελίχθηκε σε φονική συμπλοκή με έναν νεκρό και έναν τραυματία».