Σαν τις περιβόητες του ΟΣΕ , οι εργολαβίες στο δήμο Κορυδαλλού

 

« Γιοφύρια της Άρτας»  θυμίζουν οι πρατάσεις που συνεχώς δίνονται στο δήμο Κορυδαλλού ακόμη και για έργα απλά , που κατασκευάζονται ακόμη και  « μ΄ένα πυλοφόρι και μυστρί».

Οι παρατάσεις αυτές υποδηλώνουν  πολλά για τους σχετικούς διαγωνισμούς , στους οποίους φυσικά με τόσες παρατάσεις που δίνονται εκ των υστέρων καταστρατηγείται πλήρως τουλάχιστον η ανταγωνιστική τους διαδικασία και οι χρόνοι περαίωσης τους.

Έτσι , στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία , να δοθεί νέα …η 6η παράταση για την ολοκλήρωση του έργου …κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου .

Το έργο έπρεπε κανονικά να είχε τελειώσει από το…2021 . Ωστόσο δυο χρόνια μετά , ένα τόσο απλό «εργάκι» ακόμη… «σέρνεται»  και δεν  έχει ολοκληρωθεί.

Ως αιτιολογία δε για τη νέα παράταση , η αρμόδια υπηρεσία και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δημόπουλος , επικαλέστηκαν

« −την αναγκαιότητα κατασκευής των WC και των ραμπών υποχρεωτικά μόνο τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να μην διαταραχθεί η απρόσκοπτη, εύρυθμη και ασφαλής καθημερινή λειτουργία της μαθητικής κοινότητας εντός  των σχολικών κτηρίων.

−την απαγόρευση εισόδου του εργατικού προσωπικού στους σχολικούς χώρους από τις διευθύνσεις αυτών σε συμμόρφωση με το Σχετ. 11»

Λές κι αυτά δεν  τα γνώριζαν  ότι ίσχυαν  όταν κατάρτιζαν τους σχετικούς όρους του διαγωνισμού, όπου έθεταν συγκεκριμένη χρονική προθεσμία περαίωσης του έργου .

Επίσης έχουν μεσολαβήσει δυο καλοκαίρια , όπου τα σχολεία ήταν κλειστά και θα μπορούσαν να έχουν γίνει οι όποιες εργασίες .

 

.