Σοβαρό επεισόδιο με γονέα σε Γυμνάσιο του Κορυδαλλού εξαιτίας bullying. Και το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε που το συζήτησε

 

Σ΄έξαρση , καταγγέλλεται ότι  είναι φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού σε σχολεία ( η φωτο είναι αρχείου)  του Κορυδαλλού , τα οποία είναι αφημένα από Δήμο και Πολιτεία χωρίς την ανάλογη στήριξη που απαιτείται  στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου .

Είναι χαρακτηριστική η αδιαφορία των δημοτικών παραγόντων , που στην τελευταία συνεδρίαση ( 26/5) του Δημοτικού Συμβουλίου , ούτε ο δήμαρχος , ούτε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος , ούτε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , όχι μόνο δεν το έθεσαν ως θέμα προς συζήτηση αλλά ούτε καν δεν ενημέρωσαν  για το πρωτοφανές συμβάν σε Γυμνάσιο της πόλης . Εκτός κι αν δεν γνώριζαν , που είναι ωστόσο  πιο επιβαρυντικό γι αυτούς .

Το απαράδεκτο αυτό συμβάν σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες  σε Γυμνάσιο με “πρωταγωνιστή” γονέα ( μητέρα) είναι αποκαλυπτικό το τι συμβαίνει .

Σύμφωνα με πληροφορίες μητέρα μαθήτριας εισήλθε σ΄έξαλλη κατάσταση στο χώρο του σχολείου, για το bullying που της κατήγγειλε η κόρη της , ότι δεχόταν από συμμαθητές-συμμαθήτριες της .

Η συγκεκριμένη γονέας , σύμφωνα πάντα με πληροφορίες , αντί να πάει στη Διεύθυνση του σχολείου για να καταγγείλει το γεγονός , να ζητήσει εξηγήσεις,  αν το έχουν αντιληφθεί , αν έχουν ήδη πράξει κάτι και τέλος πάντων  ποιες θα είναι από τώρα και στο εξής οι ενέργειες τους για να  προστατευθεί επαρκώς η κόρη της κλπ , επιχείρησε να ” καθαρίσει” μόνη της και όπως εκείνη θεώρησε ” σωστό” την κατάσταση .

Λόγω μη ύπαρξης φύλακα, η συγκεκριμένη γονέας εισήλθε ανενόχλητη στο σχολείο . Αμέσως  άρχισε να τριγυρίζει στην αυλή και τους διαδρόμους του σχολείου . Εκείνη την ώρα , οι περισσότεροι μαθητές όπως και οι καθηγητές ήταν στις αίθουσες και έκαναν μάθημα. Όσοι όμως μαθητές είχαν  κενό ή ήταν εκτός των τμημάτων για διάφορους λόγους  και βρέθηκαν στο ” δρόμο” της , βίωσαν κάτι το τρομερό.

Η συγκεκριμένη γονέας  σ΄έξαλλη κατάσταση  τους ζητούσε να της επιδείξουν συγκεκριμένα άτομα-μαθητές  . Όταν από τις φωνές  εκείνης και των φοβισμένων παιδιών έγινε αντιληπτή η ” δράση” της , αμέσως οι καθηγητές βγήκαν από τις αίθουσες και έδωσαν τέλος σ΄ όλο αυτό .

Βεβαίως , πέραν της καταδικαστέας  αυτής συμπεριφοράς  της μητέρας, όπως τουλάχιστον μας περιγράφηκε , το κυριότερο είναι η αντιμετώπιση αυτής της νέας κοινωνικής μάστιγας, που οδηγεί ακόμη και σε αυτοκτονία τα θύματα της.

Δεν είναι δυνατόν , η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , που είναι σχεδόν 3 χρόνια στη θέση αυτή και υπήρξε εκπαιδευτικός , ουδέποτε , να έχει εντάξει  ως αποκλειστικό  θέμα συζήτησης  σε κάποια από τις δεκάδες μέχρι τώρα συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , αυτό το κορυφαίο ζήτημα .Και αντίθετα να είναι μόνιμα θέματα συζήτησης σε  κάθε (!) σχεδόν συνεδρίαση η κοπή δένδρων , παραχώρησης θέσης στάθμευσης κ.α

Γιατί άραγε αυτή η στάση της ;

  • Δεν το θεωρεί σπουδαίας σημασίας θέμα;
  • Δεν θέλει να συζητηθεί το θέμα η συνδιοίκηση Χουρσαλά- Δημόπουλου , της οποίας η ίδια είναι στο βασικό “πυρήνα” της ;
  •  Για κάποιον άλλο λόγο , ποιόν ;