Στον Κορυδαλλό αφήνουν τον «κοινωνικό κανιβαλισμό » να δώσει «λύση» σε προβλήματα ;

Μια επικίνδυνη , πολύ επικίνδυνη  τακτική , για την ίδια τη Δημοκρατία αλλά και την κοινωνική συνοχή , φαίνεται ότι εδραιώνεται στον Κορυδαλλό,.

Η τακτική αυτή έγκειται στο να επαφίεται , συνειδητά η όχι ,   σ΄αυτό που επικαλείται  «κοινωνικός κανιβαλισμός»,  η αντιμετώπιση και η « εκτόνωση» μέσω των κοινωνικών δικτύων ( f/b κ.α)  για προβλήματα   με συγκεκριμένα « χαρακτηριστικά» .

Κυρίως για προβλήματα που κοινό χαρακτηριστικό τους είναι πως όποια λύση και αν επιλεγεί , θα προκαλέσει πολιτική δυσαρέσκεια  σε μέρος του κοινωνικού –εκλογικού συνόλου , δηλαδή θα έχει πολιτικό κόστος.

Έτσι , στην περίπτωση αυτή όχι μόνο δεν δίδεται καμία λύση στο όποιο απ΄αυτά τα προβλήματα τίθεται στη δημόσια σφαίρα της συζήτησης – σφοδρότατης αντιπαράθεσης αλλά ασκείται πολλές φορές  ακούσια ή εκούσια και ένα είδος τρομοκρατίας σε εκείνους που τόλμησαν να  επισημάνουν το πρόβλημα . Αποτρέποντας τους έτσι να το πράξουν ξανά στο μέλλον.

Αιτία πάντα , η απουσία της αρμόδιας εξουσίας ( κρατικής , κυβερνητικής , δικαστικής κλπ) εν προκειμένω της  δημοτικής εξουσίας για διάφορους λόγους . Όπως ανικανότητας , ολιγωρίας , αδιαφορίας, ή πολιτικού κόστους όταν η επίλυση κάποιου προβλήματος είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσει τη δυσαρέσκεια  μέρους του κοινωνικού συνόλου.

Όμως ο τεράστιος κίνδυνος  του «κοινωνικού κανιβαλισμού» δεν είναι μόνο η « δολοφονία χαρακτήρων» αλλά ο σταδιακός εκφασισμός ουσιαστικά – σε νοοτροπία , τρόπο « δράσης» κλπ- αυτών των τοπικών κοινωνιών.

Τέτοιες περιπτώσεις έχουν διαπιστωθεί δυστυχώς στον Κορυδαλλό .

Όπως σε αναρτήσεις κατοίκων του Σχιστού που καταγγέλλουν την παραβατική συμπεριφορά των Ρομά , την σταδιακή  γκετοποίηση ουσιαστικά  τμημάτων της περιοχής , την παντελή απουσία αστυνόμευσης- δήμου κ.α . Οι κάτοικοι αυτοί δέχονται σφοδρότατες και υβριστικές επιθέσεις στα  social media , χαρακτηριζόμενοι ως  « ρατσιστές» κ.α

Μια ακόμη  περίπτωση, για διαφορετικό θέμα ,  υπήρξε προ ημερών.

Στο στόχαστρο αυτή τη φορά βρέθηκαν περίοικοι της πλατείας  των Αλησμόνητων Πατρίδων ,του πρώην Νεκροταφείου .

Ένας εξ΄αυτών με ανάρτηση του , εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι στα γηπεδάκια που φτιάχθηκαν πρόσφατα στην πλατεία , παίζουν μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα , άτομα μεγάλης ηλικίας , με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κοιμηθούν , μ΄ότι επιπτώσεις έχει αυτό στη ψυχική τους ηρεμία αλλά και στην εργασία τους , αφού ξαγρυπνούν .

Δεκάδες σχόλια , υβριστικά κά  γράφηκαν σε βάρος του  και υπέμενε,  να βλέπει , να αναρτώνται επί ημέρες.

Χαρακτηριστικό δε είναι το γεγονός ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη , 24 Ιουνίου , ούτε η διοίκηση και κυρίως κανείς από την αντιπολίτευση δεν έθεσε το πρόβλημα .

Αντίθετα , η μόνη αναφορά που έγινε από επικεφαλής παράταξης ήταν να βελτιωθούν ακόμη καλύτερα οι εγκαταστάσεις και η διαβεβαίωση της διοίκησης ότι το φροντίζει.