Συγκοινωνούντα ” δοχεία” ή προμήνυμα ανακατατάξεων οι παρουσίες “Χουρσαλικών” στη συγκέντρωση Γουρδομιχάλη;

Με την παρουσία  δυο προβεβλημένων στελεχών της διοίκησης Χουρσαλά , πραγματοποιήθηκε η πρόσφατη “ολομέλεια” της παράταξης ” Πολίτες για τον Κορυδαλλό” της οποίας τώρα ηγείται ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης , μετά την παραίτηση -αποχώρηση του ιδρυτή της , πρώην δημάρχου , Σταύρου Κασιμάτη.

Στην “ολομέλεια” της πάλαι ποτέ κραταιάς δημοτικής παράταξης του Κορυδαλλού , που διοίκησε το δήμο για 14 συνεχόμενα χρόνια και  στις δημοτικές του 2019  και η οποία  εξέλεξε 15 Δημοτικούς Συμβούλους , το παρόν έδωσαν μόνο 3 εκλεγμένοι ( ένας εξ΄αυτών ο Γουρδομιχάλης) . Επίσης  περίπου 15 ακόμη  υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι , από ένα σύνολο 62 υποψηφίων που συγκροτούσαν το ψηφοδέλτιο , πριν δυο χρόνια . Από τους 15 Δημοτικούς Συμβούλους  ως γνωστόν οι 9 έχουν αποχωρήσει από την παράταξη ενώ από τους εναπομείναντες τουλάχιστον δυο δείχνουν ότι είναι αποστασιοποιημένοι.

Στη σύσκεψη αυτή λοιπόν , η οποία πραγματοποιήθηκε σε καφέ της πλατείας Μέμου , πληροφορίες αναφέρουν ότι έδωσαν επίσης  το παρόν ένας αντιδήμαρχος και ένας πρόεδρος Νομικού Προσώπου του δήμου . Αμφότεροι προερχόμενοι από την παράταξη του δημάρχου και όχι του “συνδιοικούντα”,Γιώργου Δημόπουλου.

Για τους δυο μετ΄επιτάσεως ακούγεται ότι είναι από εκείνους που ο κ. Χουρσαλάς , έχει αποφασίσει να “καρατομήσει” , στον ” ανασχηματισμό” του  προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Βέβαια , το ίδιο ακουγόταν για τους ίδιους και για τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε . Κάτι όμως που δεν συνέβη και διέψευσε όσους διέρρεαν με τα ” βεβαιότητος” ότι θα τους ” τελείωνε” ο κ. Χουρσαλάς. Τότε , σύμφωνα , με όσα διαρρέονταν από  στελέχη της παράταξης του ” συνδιοικούντα” Δημόπουλου , για την παραμονή τους έπαιξε καθοριστικό ρόλο  η ” μεσολάβηση”- “παρέμβαση” συγκεκριμένων παραγόντων .

Σε δυο μήνες θα αποδειχθεί , αν τελικά έχουν βάση ή όχι και οι τωρινές πληροφορίες.

Ωστόσο , η παρουσία τους σε συγκέντρωση άλλου -αντιπολιτευόμενου κατά δήλωση του -στη διοίκηση που μετέχουν  συνδυασμού , κάθε άλλο παρά μπορεί να θεωρηθεί άνευ σημασίας .

Εμπεριέχει,προφανές , σαφέστατο μήνυμα των προθέσεων τους ή των ” αναζητήσεων” τους.  Δεδομένου ότι δεν  επρόκειτο για μια  φιλική συνάντηση αλλά για επίσημη παραταξιακή διαδικασία άλλου συνδυασμού . Είναι – με την ανάλογη φυσικά αντιστοιχία- σαν δυο υπουργοί μιας κυβέρνησης να παρίσταται σε κομματική συγκέντρωση άλλου κόμματος .