Χωρίς προσωπικό το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού

Την άμεση και πλήρη στελέχωση του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού με νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό και με προσωπικό καθαριότητας, ζητεί το ΚΚΕ , μ΄ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων .

Το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ΕΠΑΛ της χώρας, στο οποίο φοιτούν 700 μαθητές, εργάζονται 100 εκπαιδευτικοί, φύλακες, καθαρίστριες.

” Συνολικά, 800 άνθρωποι περνούν καθημερινά τις πόρτες του σχολείου, χωρίς φυσικά να υπολογίζονται οι γονείς” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ , στην οποία σημειώνονται και τα εξής:

“Παρά το γεγονός αυτό, στο σχολείο απουσιάζει σχολικός νοσηλευτής/νοσηλεύτρια. Χρέη νοσηλευτή εκτελούν εκπαιδευτικοί του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας, στους οποίους όχι μόνο ανατίθεται (άτυπα) άλλη μία εργασία πέρα από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, αλλά και μία εργασία έξω τελείως από τα καθήκοντά τους. Πολύ περισσότερο σε ένα χώρο με καθημερινή παρουσία άνω των 800 ανθρώπων είναι απαραίτητη η ύπαρξη όχι μόνο σχολικού νοσηλευτή, αλλά και Γιατρού Εργασίας όπως και κατάλληλου ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού (όπως απινιδωτή κ.α.).

Επίσης δεν υπάρχει Διοικητικό Προσωπικό, όπως και στα περισσότερα σχολεία. Διευθυντής, Υποδιευθυντές και εκπαιδευτικοί επιφορτίζονται με έναν κυριολεκτικά τεράστιο φόρτο διοικητικών εργασιών, που τα τελευταία χρόνια αυξάνει συνεχώς, γεγονός που τους αποσπά από το εκπαιδευτικό τους έργο, το οποίο θα έπρεπε να είναι και το μοναδικό. Ιδιαίτερα για ένα σχολείο με 700 μαθητές και 100 εκπαιδευτικούς, που προσομοιάζει με μικρό Πανεπιστήμιο, είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχουν Διοικητικοί Υπάλληλοι για την αναγκαία Γραμματειακή-Διοικητική Υποστήριξη.

Λόγω της νομοθεσίας, δεν προβλέπεται ούτε 3ος Υποδιευθυντής, αλλά μέχρι δύο (για σχολεία με πάνω από 280 μαθητές).Οι τέσσερις καθαρίστριες που απασχολούνται στο σχολείο, δεν επαρκούν ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες καθαριότητας, τόσο κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου (8:00-14:00), όσο και μετά την αποχώρηση των μαθητών, ώστε να είναι έτοιμο για την επόμενη ημέρα.

Στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού αναδεικνύονται με εκκωφαντικό τρόπο, λόγω και του μεγέθους του, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας, διοικητικό και νοσηλευτικό-ιατρικό προσωπικό, ως αποτέλεσμα της χρόνιας υποστελέχωσης, της απουσίας κρατικής μέριμνας και πρόβλεψης από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά. Με τον τρόπο αυτό, προκύπτουν τεράστια προβλήματα, αλλά και κίνδυνοι για την υγεία εκπαιδευτικών, μαθητών και όλων όσων εργάζονται ή επισκέπτονται καθημερινά το σχολείο”.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ,   Μανωλάκου Διαμάντω ,     Γκιόκας Γιάννης,   Κανέλλη Λιάνα,  Κατσώτης Χρήστος, Παφίλης Θανάσης , που την υπογράφουν ρωτούν την υπουργό ”   τι μέτρα θα πάρει στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, σε ένα σχολείο με πολύ μεγάλη συγκέντρωση μαθητών-εκπαιδευτικών:

-Για την πρόσληψη σχολικού Νοσηλευτή/Νοσηλεύτριας, για την ύπαρξη Γιατρού αλλά και κατάλληλου εξοπλισμού, όπως απινιδωτής κ.α και για την πρόσληψη Διοικητικών Υπαλλήλων.

– Για την πρόσληψη έστω δύο καθαριστριών, με πλήρες ωράριο, με δαπάνη του Κρατικού Προϋπολογισμού, ώστε να επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες καθαρισμού”.