Απέκλεισε τα παιδιά των φτωχών οικογενειών από το θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης η συνδιοίκηση Χουρσαλά –Δημόπουλου-Πάχου

 

Από τα πιο ακριβά στην Αττική , είναι τα ποσά που  είναι υποχρεωμένες να πληρώσουν οι οικογένειες  του Κορυδαλλού , για να συμμετείχαν τα παιδιά τους , στο θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης (summer camp).

Οι χρεώσεις, είναι :Α΄ αποχώρηση: 13:45 έως 14:00 – 1ο παιδί 130 ευρώ/ 2ο παιδί  90 ευρώΒ΄ αποχώρηση: 15:15 έως 15:30 – 1ο παιδί 150 ευρώ/ 2ο παιδί 100 ευρώ.

Ποσά που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πληρώσει μια λαική οικογένεια .

Ο επικεφαλής της παράταξης  «Μαζί για τον Κορυδαλλό» ,  Νίκος Κατσούλης, απέστειλε ανοικτή επιστολή στο δήμαρχο, ζητώντας να είναι δωρεάν η συμμετοχή .Αναφέρει συγκεκριμένα , μεταξύ άλλων στην επιστολή του , ο κ. Κατσούλης :

«Το κόστος είναι τεράστιο, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία.Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού, το κόστος του προγράμματος ανέρχεται περίπου στις 20.000 €, σε έναν προϋπολογισμό ύψους 1.000.000 €.

Επίσης ο Δήμος εισέπραξε ήδη 1.800.000 € για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2020-24, το σημαντικότερο πρόβλημα για το οποίο καμία διοίκηση δεν έχει μεριμνήσει επαρκώς, είναι η υπογεννητικότητα και η μέριμνα για την οικογένεια με παιδιά.  Λ

αμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω πρέπει το σύνολο των δημοτών μας να μην πληρώσει καθόλου τροφεία για το θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης.Το αίτημα είναι δίκαιο, ιδιαίτερα αφού ο Δήμος εισέπραξε χρήματα για να βοηθήσει τους δημότες του ακριβώς για αυτή τη συγκυρία.Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας».