Αυτά συμβαίνουν επί διοίκησης Χουρσαλά στον Κορυδαλλό

 

« Ολιγοπώλιο» και ισχυρότατα είναι τα συμφέροντα στην εκμετάλλευση των « περιπτέρων» Σούπερ- Μάρκετ ,στις πλατείες του Κορυδαλλού και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του.

Εκτός των άλλων , πέραν των όσων αναφέρουν οι συμβάσεις εκμίσθωσης που υπογράφουν με το Δήμο , η έκταση που καταλαμβάνουν είναι πολύ μεγαλύτερη , χωρίς φυσικά κανείς  από τις συναρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες να τους « ενοχλεί».

Φυσικά δεν είναι οι μόνοι που το πράττουν στον Κορυδαλλό .

Δημοτική Αρχή Χουρσαλά και συναρμόδιες  υπηρεσίες είναι επίσης « αόμματες» και άφαντες σε πλειάδα περιπτώσεων καταπάτησης δημόσιων χώρων από καφετέριες , φαγάδικα κλπ.

Είναι δε τόσο η έλλειψη στοιχειώδους διάθεσης παρέμβασης , που χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το περίπτερο στην  πλατεία Αγ. Γεωργίου.

Από το οποίο σημειωτέον , ο ίδιος ο δήμαρχος διέρχεται για να πάει στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου όπου εκκλησιάζεται  , όπως επίσης το αυτοκίνητο της Δημοτικής Αστυνομίας τουλάχιστον τρεις φορές  καθημερινά .

Το συγκεκριμένο που είχε ενοικιαστεί σε εταιρία – αλυσίδα διαχείρισης περιπτέρων , πουλούσε όπως και τ΄ άλλα  « και του πουλιού το γάλα» ενώ είχε επεκταθεί ένθεν κι ένθεν .

Τους τελευταίους μήνες όμως έκλεισε , εξαιτίας του μεγάλου ανταγωνισμού  όπως λένε από το υπερσύγχρονο αλυσίδας « ψυλικατζίδικο» που άνοιξε στο κάτω μέρος της πλατείας.

Ε και; Ποιο είναι το πρόβλημα θα αναρωτηθείτε.

Είναι ότι απ΄όταν έκλεισε:

  • Ήρθε γερανός πήρε τα ψυγεία και τα δυο κουβούκλια που ήταν ως περίπτερο, τοποθετώντας ωστόσο ένα άλλο , αυτό που αποτυπώνεται στη φωτογραφία
  • Άφησε δε το χώρο με « μπάζα» από το ξήλωμα του αρχικού «περιπτέρου»

Κι όλα αυτά ,σ΄ένα από τα κεντρικότερα σημεία της περιοχής: Ακριβώς στον τοίχο του Δημοτικού Σχολείου , όπου από κει σε λίγες ημέρες θα διέρχονται δεκάδες μαθητές του και απέναντι από την εκκλησία του Αι Γιώργη , όπου στις λειτουργίες κατακλύζεται από πιστούς.

Επίσης , επειδή βρίσκεται επί της οδού Αγ. Γεωργίου , εκατοντάδες είναι εκείνοι που επίσης διέρχονται από κει καθημερινά είτε να πάνε στην πλατεία , είτε προς το Μετρό και το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Ρωτάμε λοιπόν τη Δημοτική Αρχή:

  • Γιατί δεν έχει παρέμβει τόσους μήνες για την απομάκρυνση των υλικών ; Τι « περιμένει» , να τα συμπαρασύρει κάποια καταιγίδα;
  • Επέβαλε πρόστιμο στην εταιρία;
  • Εξακολουθεί και παραμένει νοικιασμένο το περίπτερο και εισπράττει ενοίκια ;
  • Αν ναι , είναι νόμιμη και σύμφωνα με τη σύμβαση η εικόνα -κατάσταση του χώρου ;
  • Η έκταση που καταλάμβανε με τα ψυγεία  κλπ  καθώς  και την εγκατάσταση από την πλευρά της  Αγ. Γεωργίου , όπου αν και τη ξήλωσε τα σημάδια της είναι εμφανή στον τοίχο του σχολείου , είναι όσα αναφέρει η σύμβαση;
  • Αν δεν παραμένει νοικιασμένο υπάρχουν τυχόν οφειλές και πόσες ;Επίσης γιατί δεν έχει απομακρύνει τα ψυγεία και το κουβούκλιο  που μετέφεραν εκεί αφού έκλεισε αντικαθιστώντας το αρχικό;