Δικαστικό « σκαμπίλι» σε μεγάλο διαγωνισμό του Δήμου Κορυδαλλού

 

Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά , ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και Αξιολόγησης Προσφορών του Δήμου Κορυδαλλού, με την οποία είχε απορρίψει την προσφορά εταιρίας  από τη Θεσσαλονίκη , σε μεγάλο διαγωνισμό .

Στο διαγωνισμό είχαν συμμετάσχει μόνο δυο εταιρίες  και η Επιτροπή του Δήμου είχε αναδείξει ως ανάδοχο την άλλη, με έδρα τον Πειραιά.

Ο διαγωνισμός είναι το έργο «ΔΡΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ», προϋπολογισμού 999.377,44 € πλέον ΦΠΑ 24%. Και η επίμαχη απόφαση ήταν του περσινού Μαρτίου.

Κατά της απόφασης της Επιτροπής του Δήμου Πειραιά , προσέφυγε η εταιρία που δεν πήρε το διαγωνισμό και το Διοικητικό Εφετείο ακύρωσε το λόγο με τον οποίο απορρίφθηκε η προσφορά της .

Συγκεκριμένα η Επιτροπή του Δήμου απέρριψε την προσφορά της , όχι για οικονομικούς λόγους άλλα επικαλούμενη τυπικούς σε σχέση με τους όρους του διαγωνισμού.

Το Δικαστήριο, με απόφαση -καταπέλτη ,  έκανε δεκτή την ένσταση ως προς αυτό το σημείο της συγκεκριμένης εταιρίας και όρισε  στην παραπάνω Επιτροπή του Δήμου , να λάβει υπόψη και να αξιολογήσει και την οικονομική προσφορά της προκειμένου να αναδειχθεί ο τελικός ανάδοχος του έργου.