Παρακρατεί –αντίθετα μ΄ότι ο ορίζει ο νόμος- η συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου , τις κρατικές επιχορηγήσεις που προορίζονται αποκλειστικά για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων του Κορυδαλλού.
Ήδη η ΕΛΜΕ Πειραιά , έχει καταγγείλει την τακτική αυτή της Δημοτικής Αρχής Κορυδαλλού , η οποία αποστερεί τα σχολεία από σημαντικούς πόρους για την εύρυθμη λειτουργία τους.
Εξαιτίας αυτής της στάσης , τέσσερα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ)-διευθυντές σχολείων , απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον δήμαρχο , τους Δημοτικούς Συμβούλους , τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , και …ειδικό εντεταλμένο για θέματα παιδείας , κ. Τζέρμπο και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών , κ. Δημόπουλο, σχετικά με τη μη καταβολή της β δόσης της σχολικής επιχορήγησης .
. Αναφέρουν συγκεκριμένα στην επιστολή τους:
Δεδομένου ότι:
- Η α’ δόση έχει εκταμιευτεί εν μέρει και έχει δοθεί ένα «έναντι» για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων.
- Υπάρχουν απλήρωτοι προμηθευτές.
- Εκκρεμούν λογαριασμοί ΔΕΚΟ και τηλεφώνου.
- Χρειάζεται να γίνουν άμεσα παραγγελίες γραφικής ύλης και προϊόντων καθαρισμού καθώς και άλλων αναγκών που εκτάκτως μπορεί να προκύψουν στις σχολικές μονάδες. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως και εγκαίρως σχετικά με τα παρακάτω:
- Για πότε έχει προγραμματιστεί Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να αποδοθούν τα χρήματα που κατανεμήθηκαν στην τελευταία ΔΕΠ (05.06.2024) στις Σχολικές Επιτροπές.
- Αν το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε σχολική μονάδα θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των σχολείων.
- Εάν πρόκειται να παρακρατήσετε μέρος των χρημάτων και αν ναι για ποιο σκοπό.
- Τα είδη των δαπανών που μπορούν να εξοφληθούν με τα ήδη υπάρχοντα υπόλοιπα των χρημάτων των σχολικών μονάδων, αλλά και το χρονικό όριο στο οποίο μπορεί να γίνει αυτό.
- Πότε και πώς θα ενημερωθούν οι οικονομικά υπόλογοι των σχολικών μονάδων σχετικά με τον τρόπο απόδοσης των χρημάτων και λειτουργίας των οικονομικών, βάσει της εφαρμογής του νέου νόμου.
Την επιστολή υπογράφουν :
Η Βασιλική Καββαδία , διευθύντρια 4ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού , μέλος ΔΕΠ και Σχολικής Επιτροπής
Η Μαρία Πλέσσα , διευθύντρια 3ου ΓΕΛ Κορυδαλλού , μέλος ΔΕΠ και οργανωτική γραμματέας της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά
Δημοσθένης Θεοδωρέσκος , διευθυντής 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού , μέλος ΔΕΠ
Αναστασία Δημητρίου , υποδιευθύντρια 5ου Δημοτικού Σχολείου , μέλος ΔΕΠ , μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας





